15. maj  2019. 18.15  →  23.07 | Izvor: RTV

Marić: Reprize 2014. neće biti, možemo da odahnemo

NOVI SAD -

Što se katastrofičnih najava o velikom nevremenu tiče "možemo da odahnemo, ali treba biti oprezan još nekoliko dana", izjavio je za RTV načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

video icon

Što se regiona tiče, u prvom redu BiH i Hrvatske, prognoze su se obistinile, ali ozbiljnijih posledica od nevremena po građane Srbije neće biti, rekao je Marić u Pravom uglu RTV-a.

"Talas jenjava, padavina će još biti ali ne onako kako je najavljivano", rekao je Marić.

predrag, maric

U odnosu na 2014. godinu kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave Srbija se mnogo bolje pripremila za odbranu od vanrednih situacija, ocenio je Marić i istakao mnogo bolju saradnju između Srbijavode i Vojvodina vode, ali i ostalih odgovornih u tom lancu za odbranu od poplava.

Osvrćući se na "katastrofične naslove" i najave o "potopu" koji nas čeka, Marić je rekao da smo mi skloni tome, ali da to možda i nije tako loše, da se svi pripremimo i zajedno ispratimo loše prognoze.

"Ključna stvar je ako imate lošu informaciju treba je podeliti s ljudima, jer vanredna situacija se ne može sakriti", izjavio je Marić.

On je podvukao da se u odnosu na 2014., kada nas je zadesila velika poplava sa teškim posledicama, "jer smo se prema tom problemu odnosili u stilu lako ćemo", promenio odnos države prema vanrednim situacijama i da je počelo ozbiljno i kontinuirano da se ulaže u zaštitnu instrakturu, kadrove i sve ostalo...

Celu emisjiu možete da pogledate na ovom linku.

Srodne vesti