NEKA IGRE POČNU: Svečano otvorene Sportske igre mladih
Foto: Promo

Novi sad u znaku sporta

NEKA IGRE POČNU: Svečano otvorene Sportske igre mladih

Ostali sportovi -

Stranice najlepše i najrazigranije sportske bajke danas su nastavile da se ispisuju u Novom Sadu, gde su, u prisustvu velikog broja zvanica iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, svečano otvorene Sporske igre mladih za ceo region.

Najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi - Sportske igre mladih - otvorena je juče u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu uz paljenje plamena prijateljstva.

foto: Promo

Sportske igre mladih namenjene su deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a dosad je u Igrama učestvovalo više od 1.500.000 dece i mladih. Prisutnima na otvaranju obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

foto: Promo

- Sigurna sam da će na sportskim terenima u Novom Sadu biti prelepo, kao i na Trgu slobode na koncertu grupe Frajle. Ovo je najlepša sportska priča koja krstari regionom, a ponosni smo na svu našu decu i sigurni da ce i 2019. godine pobediti drugarstvo - rekla je Ivana Jovanović.

foto: Promo

Za ambasadora Sportskih igara mladih nedavno je proglašen komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han. On je poslao pozdravnu video-poruku učesnicima, a isto su uradili Predrag Mijatović, Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko, Miralem Pjanić...

antrfile

foto: Promo

Vučević: Novi Sad pravi domaćin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da mu je drago što će njihov grad moći da ugosti veliki broj sportista iz regiona. - Morate biti zadovoljni kada vidite nekoliko hiljada mladih zbog kojih se ova manifestacija i održava. Za mene je prirodno da se otvaranje za ceo region održi u Novom Sadu, koji je ove godine omladinska prestonica Evrope, grad sa preko 50.000 studenata koji svake godine ima sve više mladosti i koji tome posvećuje mnogo pažnje - naglasio je Vučević.

Kurir sport/Goran Anđelković, foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track