Nagrađeni za rezultate: Svi radnici dobiće po 50.000 dinara

Preduzeće "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana ostvarilo je najbolje rezultate u poslovanju za 70 godina, a korist od toga osetiće i njegovi zaposleni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

10:24

Nagrađeni za rezultate: Svi radnici dobiće po 50.000 dinara
Foto: Screenshot/O2

Jubilarnu, 70. godišnjicu Dana preduzeća fabrika će proslaviti u petak svečanom akademijom, na kojoj će biti dodeljene ne samo zahvalnice i novčane nagrade jubilarcima, već će svi radnici dobiti i po 50.000 dinara.

Generalni direktor Radoš Milovanović zahvalio se zaposlenima na svakodnevnom zalaganju na osnovu kog su postignuti značajni rezultati. "Posle bombardovanja, kada je ova fabrika bila uništena i sravnjena sa zemljom, uz entuzijazam i rad svih zaposlenih uspeli smo da uradimo nemoguće, napravili smo novu Namensku, po kvalitetu možda i bolju. Izašli smo u Evropu, izašli u svet, uposlili kapacitete, modernizovali tehnologiju i uveli novu. Da počnem od 2001. godine kada smo uložili 58 miliona evra sopstvenih sredstava u investicije, a danas veliku pažnju posvećujemo i merama bezbednosti i zaštite na radu", rekao je Milovanović.

On je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić za potrebe namenske industrije odredio 49 miliona evra iz budžeta Republike, a da je MB Namenska tada dobila 4,41 milion evra, i uz dva miliona koje su investirali zaposleni, napravljen je objekat C9 koji spada u red najsavremenijih.

"Zadnje četiri godine uložili smo četiri miliona evra i idemo stopom razvoja. Naše ime je prepoznatljivo u svetu po proizvodima, rokovima isporuke, cenama, razvoju i osvajanju novih proizvoda, srpski barut je postao brend. Nitracija celuloze je zapravo početak stvaranja naoružanja, bez te faze i tehnologije nema baruta kao ni puščanog, lovačkog ni artiljerijskog metka. Namera nam je da krenemo i s proizvodnjom trofaznih baruta i modularnih punjenja, što je neophodno kako bi opstali a radnici imali posao", rekao je Milovanović.

Fabrika "Milan Blagojević - Namenska” ima širok spektar proizvoda i ne treba da brine za svoju budućnost.

"Cela vojna industrija Rumunije vezana je za naše preduzeće, kao i Bugarska i BiH. Cela Evropa, Amerika i Afrika su prepoznale naš kvalitet i mi smo postali njihovi snabdevači, pre svega baruta i raketnih goriva”, rekao je Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: