AMERIKANCI SNIMAJU FILM O ZLOČINIMA ALBANACA NAD SRBIMA: Holivud će svetu prikazati istinu o ŽUTOJ KUĆI!
Foto: Majkl Montgomeri

Saznajemo

AMERIKANCI SNIMAJU FILM O ZLOČINIMA ALBANACA NAD SRBIMA: Holivud će svetu prikazati istinu o ŽUTOJ KUĆI!

Pop kultura -

Glavna uloga biće poverena američkom glumcu, a scenario je rađen po romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića, koji govori o trgovini organima tokom 1998. i 1999. na Kosovu

Po romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića narednih meseci i u američkoj produkciji biće snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini organima na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, saznaje Kurir.

foto: Privatna Arhiva

Delo "Srpsko srce Johanovo" govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneli ga u Nemačku, gde ga je bogati Nemac Johan Vagner kupio. Posle uspešne transplantacije, Vagner počinje da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog dečaka. Vremenom snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom dolazi na Kosmet, odlučan da otkrije identitet donora. Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dečaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

- Duša napušta telo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom telu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. "Srpsko srce Johanovo" će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o "žutoj kući" - kaže za Kurir producent Dragan Ivanović.

foto: Privatna Arhiva

Roman "Srpsko srce Johanovo" doživeo je 13 izdanja, preveden je na mnoge svetske jezike: engleski, ruski, francuski, nemački, rumunski, italijanski, grčki... A Veselin Dželetović je svima davao besplatna autorska prava samo da bi se istina o zverskom zločinu nad Srbima širila u svetu. Amerikancima će ovo biti prvi film koji afirmativno govori o Srbima.

- Verujem u tu nebesku Srbiju jer, da nismo gledali u nebo, da smo gledali dole, ne bi nas bilo. Uspomene i zavičaj ne može niko da nam uzme. Tamo je sve naše. Drznuli su se da nam otmu Kosovo i Metohiju. A Kosovo i Metohija su u genu svakog Srbina. Ono što ne mogu da oprostim jeste to što naša braća i sestre nisu stradali u ratu, nego u miru, pred očima međunarodne zajednice. I koliko god treba da odgovaraju albanski zločinci, isto tako treba da odgovara i međunarodna zajednica. Ovu knjigu napisao sam samo božjom voljom. Ova poema peva se uz usnu harmoniku, peva se i uz gusle. I danas se pitam da li sam to ja napisao. U ovom romanu nema mržnje. Knjiga se čita u jednom dahu, a kada se pročita, ostajete bez daha. Kosovo i Metohija je zbog naših manastira imanje koje ne može da se proda - rekao je Veselin Dželetović na promociji koja je nedavno održana u u kripti Crkve Svetog Marka na Tašmajdanu.

foto: AP

Nezapamćeni zločin: Oteto i ubijeno 300 Srba

Prve podatke o trgovini ljudskim organima na Kosovu u javnost je iznela bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte u svojoj knjizi. Ona je objavila da je 1999. oko 300 Srba oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su poslati u Italiju, odakle su distribuirani na klinike širom Evrope. Prema izveštaju Dika Martija Savetu Evrope od 12. decembra 2010, organizatori otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bili su Hašim Tači i Drenička grupa.

Kurir/ Aleksandar Radonić, foto: Profimedia i privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track