Utorak, 18.02.2003.

08:43

Rašković-Ivić ponovo negira razloge Vlade Srbije

Izvor: Glas

Default images

Nedavno smenjeni republički komesar za izbeglice Sanda Rašković-Ivić izrazila je sumnju u razloge koje je za njeno smenjivanje iznela Vlada Srbije. "Izvlačenje iz naftalina priče stare osam meseci dovoljno govori o tome da li je ova smena politička ili ne", rekla je Sanda Rašković Ivić za "Glas javnosti".

Vlada Srbije saopštila je da Sanda Rašković-Ivić nije smenjena iz političkih razloga, već zbog "evidentnog postojanja nepravilnosti u radu komesarijata", jer je prilikom doregistracije interno raseljenih lica za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji "odredila sebi honorar od 500.000 dinara". "Pare koje su zaposleni u Komesarijatu dobili prilikom doregistracije interno raseljenih sa Kosova i Metohije u julu prošle godine dao je OEBS i to nije novac građana ove zemlje. Budžet za isplatu ovih honorara usvojile su republička i savezna vlada", rekla je ona. "Smenjena sam bez ikakvih konsultacija sa članicama DOS-a iako ja nisam postavljena već izabrana", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: