Petak, 07.02.2003.

16:59

Početak oporavka Trudbenika

Izvor: B92

Default images

Ministar građevine Dragoslav Šumarac najavio je početak oporavka KMG "Trudbenik", kako bi se to preduzeće pripremilo za prodaju. Šumarac kaže da je Vlada izdvojila 67 miliona dinara za zbrinjavanje 500 radnika od preko hiljadu prekobrojnih: "Neki su radnici već izrazili želju da odu u penziju i ove godine ćemo, pored socijalnog programa, još uložiti oko 50 miliona po osnovu subvencija, za repromaterijal, obnovu mašina, itd". Prema programu konsolidacije, ostatak prekobrojnih moraće da se odluči za penziju, prekvalifikaciju ili otpremninu od 6.000 dinara za svaku godinu radnog staža.

Sindikalni poverenik "Nezavisnosti", Mladenko Duvnjak, kaže da je potrebno pet puta više novca za realizaciju socijalnog programa u toj firmi. Međutim, Duvnjak, se ipak zahvalio ministru Šumarcu, što je ispunio obećanje da će to preduzeće, pre privatizacije, biti konsolidovano.Šumarac je dodao da je za ovu godinu planirano 20 milijardi dinara za oporavak građevinskih firmi, a sa ciljem da se ubrza proces njihove privatizacije. Podsetimo, do devedesetih godina, "Trudbenik" je bio u vrhu svetskog građevinarstva. Međutim, to preduzeće je i jedno od najzaduženijih zbog nenaplaćenih radova u zemlji i inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Podeli: