VIDEO: Privedeno sedam maloletnika zbog napada u Leskovcu

Leskovačka policija privela je sedam maloletnih osoba zbog sumnje da su sinoć učestvovale u dva događaja u kojima su napadnuti pripadnici romske nacionalnosti.
Sinoć je policiji u Leskovcu prijavljeno da je nekoliko osoba napalo petoricu mladića romske nacionalnosti kada su igrali košarku u dvorištu jedne osnovne škole. Takođe, policiji je prijavljen i slučaj napada na petoricu Roma kod jednog hotela od strane više osoba, saopštio je MUP.
 
Policiji je sinoć prijavljen i treći događaj, da je na veselju u romskom naselju više nepoznatih muškaraca napalo nekoliko ženskih osoba romske nacionalnosti. Radom po ovoj prijavi i nakon obavljenih razgovora sa organizatorom proslave i nekoliko gostiju, utvrđeno je da nije bilo napada.
 
Protiv sedam maloletnih osoba, policija će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, podneti krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja.
 
Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovih događaja.
 
Romska partija saopštila je ranije da je sinoć oko 21 čas došlo do napada na tri romska naselja u Leskovcu gde je reagovala policija. Kako se navodi u saopštenju, oko 50 huligana naoružanih palicama nasilno su se ponašali u romskim naseljima Sat Mahala, Podrvce i Slavka Zlatanovića u Leskovcu.
 
Portparolka Romske partije Sanja Šajn zatražila je od države da se obezbede policijske straže u tim naseljima.
 
"Nedopustivo je ovakvo ponašanje, podržavamo brzu reakciju policije, ali očekujemo i od ostalih nadležnih organa odlučnost u borbi protiv počinilaca ovakvih dela", kaže Šajn.
 
Ona je ocenila da ovakva ponašanja moraju najoštrije da budu sankcionisana i pozvala pripadnike romske zajednice na uzdržanost.
 
"Ovo je drugi za redom napad na tri romska naselja u Leskovcu", navodi Romska partija i dodaje da se ne sme dozvoliti da se ovakva vrsta provokacije pretvori u opšti sukob.
 
  • na žalost

    12.05.2019 16:24
    @Dušan
    Slažem se sa vama i zaista se nadam da će promeniti stranu.Samo,svima je jasno ko ih poDržava i plaća.
  • Observer

    12.05.2019 14:18
    Kada SNS vodi državu
    Tako je to, kada nam Srbiju vode retro snage ‘90- tih.
    Huligani s palicama i fantomkama, srpska realnost.
    A, policija, još nije otkrila ni huligane iz Hercegovačke i njihove nalogodavce....
  • Dušan

    12.05.2019 13:37
    Šta je isprovociralo?
    Da zaista sta je to isprovocirao pritajeni rasizam da se ovako razulari? Kako to da ove junačine koje se junače na manjinama nikada ne isprovociraju privatni izvršitelji, policijska brutalnost, neisplaćene plate radnicima i slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija