Najnovije vesti
Vesti Svet
Ceo život je tragala za svojom majkom, a onda ju je upoznala nekoliko dana pred njen 104. rođendan (VIDEO)

Ceo život je tragala za svojom majkom, a onda ju je upoznala nekoliko dana pred njen 104. rođendan (VIDEO)

Irkinja Ajlin Maken (82) je kao beba bila ostavljena u lokalnom sirotištu u Dablinu. Kao devetnaestogodišnjakinja je, sa nadom da će ipak saznati šta se desilo sa njenom biološkom majkom, donela odluku da sama započne potragu, a ta nada je nije napustila ni posle više od šest decenija.

Ajlin Maken ćerka majka traganje prtscn Foto: screenshot
Ajlin Maken ćerka majka traganje prtscn

Štaviše, ovu vremešnu gospođu u njenoj nameri nije zaustavljala ni pomisao da njena prava majka možda više nije među živima. Snažna želja da napokon sazna ko je osoba koja ju je donela na svet odvela ju je do jednog stručnjaka za rodoslov.

Upravo zahvaljujući njemu, uporna žena je dobila željene, ali ujedno i prilično neočekivane vesti jer ne samo da je otkriveno da se njena majka zove Elizabet, već se ispostavilo da je živa, da se nalazi u Škotskoj i da ima 103 godine.

- Čim mi je to rekao nije postojalo ništa što bi moglo da me zaustavi da je vidim - rekla je Maken.

U pratnji supruga i jedne od njihovih ćerki, otputovala je u Škotsku 11. aprila. Nešto kasnije, u razgovoru za "RTE Njuz", Ajlin nije krila uzburkana osećanja izazvana dugo očekivanim susretom: "Znam da je ona moja majka i to sam joj i rekla. Dugo me je posmatrala, uzela moju ruku i onda smo imale sjajan razgovor. To je fantastično! Bila je uzbuđena i nije želela da me pusti".

Ispostavilo se da je Elizabet kada je imala 22 godine donela na svet Ajlin u jednoj ordinaciji u Dablinu, ali tada je bila praksa da se deca koja su rođena od roditelja koji nisu venčani budu data na usvajanje, pa se upravo to i dogodilo. Pet meseci kasnije prosleđena je sirotištu u kom je boravila do svoje 17 godine.

Situacija je sada drastično izmenjena i mama Elizabet će ove nedelje po prvi put u prisustvu svoje ćerke Ajlin proslaviti rođendan.