Citroen nastavlja tradiciju svojih velikih limuzina 2021.

Citroen priprema novi sedan koji će se naći u vrhu ponude ovog francuski proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

13:00

Citroen nastavlja tradiciju svojih velikih limuzina 2021.
Koncept Cxprience iz 2016. (Foto: Citroen promo)

Kako saznaje Auto Express, Citroen će nastaviti višedecenijsku tradiciju da u svojoj gami ima veliku limuzinu.

Iako je dugo bio prepoznatljiv po luksuznim sedanima, od modela DS – čuvene “ajkule”, preko CX-a i XM-a, pa sve do C5 i C6, Citroen trenutno u ponudi nema vozilo u tom segmentu.
Koncept Cxprience iz 2016. (Foto: Citroen promo)
Prva žena Citroena, Linda Džekson, najavila je nedavno na šangajskom auto-salonu da je kompanija trenutno u idelanoj poziciji da ponovo lansira veliku limuzinu.

"Da bismo zaista bili kredibilan svetski auto-brend, neophodno je da u ponudi imamo široku lepezu modela, od najmanjih automobila, preko onih srednje klase i SUV-vozila, pa do velikih automobila", objašnjava Linda Džekson.

Ona je dodala da je u planu velika limuzina, da postoji tržište za jedan takav Citroen i da će ga kompanija lansirati za par godina.
Koncept Cxprience iz 2016. (Foto: Citroen promo)
Za svoj budući veliki sedan Citroen na raspolaganju ima EMP mehaničku platformu PSA grupe koju koriste modeli kao što su Peugeot 508 ili Opel Grandland X.

Ova platforma podržava kako vozila sa motorima SUS, tako i plug-in hibridne automobile. PSA trenutno razvija novi verziju EMP arhitekture na kojoj će biti bazirani i potpuno električni modeli.

Za sada nije jasno da li Citroen planira da njegova limuzina ima električni ili konvencionalni pogon, a nepoznat je i dizajn automobila. Ipak, kao inspiracija za oblikovanje ovog vozila mogao bi da posluži koncept Cxprience iz 2016. (prikazan na fotografijama).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: