09. maj  2019. 19.34  | Izvor: RTV (Nataša Radman)

Najmlađi uče o saobraćaju i bezbednosti

NOVI SAD -

U vrtiću "Čuperak" predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", deca su učila o bezbednosti u saobraćaju. Ovog puta, tema je bila zaštitna oprema prilikom vožnje bicikla, rolera ili trotineta.

video icon

Iako većina predškolaca vozi bicikl, samo mali broj njih ima kacigu. Zašto je važna zaštitna oprema i čemu služi kaciga naučili su na času o bezbednosti u saobraćaju.

razglednice1

Edukacijom u najranijem uzrastu stvaraju se odgovorni učesnici u saobraćaju, istakla je Danijela Ignjatić, koja već nekoliko godina decu u vrtićima uči kako da budu bezbedni na biciklu, rolerima ili trotinetu.

“Prevencijom u saobraćaju najvažnije je krenuti na vreme, to su deca predškolskog uzrasta evo vidite kakva atmosfera vlada oni su željni znanja i znaju sve i kako se treba ponašati bezbedno u saobraćaju”, rekla je Danijela Ignjatić iz auto-sportskog kluba “Petromaks”.

U kreativnom delu časa deca su imala važan zadatak, da nacrtaju kacigu, pokažu crtež roditeljima, objasne im zašto je važno da imaju baš jednu takvu i ubede ih da im kupe taj najvažniji deo opreme.

 

 

Tagovi