Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
JEDAN MEĐU 500 GRADOVA U Istočnom Sarajevu PRVI PUT održan marš "Besmrtnog puka"

JEDAN MEĐU 500 GRADOVA U Istočnom Sarajevu PRVI PUT održan marš "Besmrtnog puka"

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Istočnom Sarajevu danas je, prvi put, održan marš „Besmrtnog puka“.

is-3 Foto: Mariana Đurić / RAS Srbija
is-3

Ovu manifestaciju organizovali su Gradska uprava Istočno Sarajevo, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Ambasada Ruske Federacije u BiH.

Programom manifestacije predviđeno je i polaganje venaca na spomen-obeležjima posvećenim stradalim u odbrambeno-oslobodilačkim ratovima.

Foto: Mariana Đurić / RAS Srbija

Zamenik ruskog ambasadora u BiH izjavio je da je glavni cilj ove manifestacije da se podsetimo i odamo počast herojima koji su živote dali u Drugom svetskom ratu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo što je ovaj grad, kao jedan od 500 gradova, počeo da organizuje marš besmrtnog puka.

– Drago mi je što smo u saradnji sa Ambasadom Rusije i predstavnicima boračkih organizacija organizovali ovu manifestaciju – rekao je Vuković i dodao da je naša dužnost da prenosimo istinu o Drugom svetskom ratu i stradanju Srba, Rusa, Jevreja i drugih naroda, piše Srpskainfo.

Foto: Mariana Đurić / RAS Srbija

Jedan od učesnika današnjeg marša u Istočnom Sarajevu, Duško Masleša, rekao nam je da je danas ovde sa posebnim ponosom, može da oda počast svojim precima.

– Ovde sam prvenstvo zbog svog dede Rista Masleše, koji je zbog revolucionarnih i antifašističkih aktivnosti bio pritvoren u fašističkoj Italiji i nacističkoj Nemačkoj – rekao je Masleša.

Foto: Mariana Đurić / RAS Srbija

Delegacije grada Istočno Sarajevo, ruske Ambasade, boračkih organizacija i SUBNOR-a položiće vence na spomen-obeležje u Parku narodnih heroja na Sokocu u 14 časova, a venci i cveće biće položeni i na spomen-obeležje u ostalim opštinama Istočnog Sarajeva.