Teški kamioni u centru Beograda? Više ne: Most kod Ostružnice do oktobra

Most preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda biće završen do oktobra ove godine, najavila je danas ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2019.

16:45

Teški kamioni u centru Beograda? Više ne: Most kod Ostružnice do oktobra
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirèetiæ

Ona je posle obilaska radova na izgradnji mosta rekla da će se izgradnjom prstena oko Beograda smanjiti emisija štetnih gasova, nivo buke i zagađenja.

"Izgradnjom prstena biće izmešten tranzitni saobraćaj i teški kamioni iz centra Beograda što će doprineti bržem, efikasnijem i bezbednijem saobraćaju", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je posle obilaska radova na izgradnji mosta rekla da će se izgradnjom prstena oko Beograda smanjiti emisija štetnih gasova, nivo buke i zagađenja.

Most preko Save deo je obilaznice oko Beograda i vrednost projekta iznosi četiri milijarde dinara.

"Izgradnjom prstena biće izmešten tranzitni saobraćaj i teški kamioni iz centra Beograda, što će doprineti bržem, efikasnijem i bezbednijem saobraćaju", rekla je Mihajlovićeva, saopštio je njen kabinet.

Ministarka je, kako je navedeno, izrazila divljenje prema srpskim inženjerima zbog načina na koji su projektovali i izvode radove na izgradnji mosta.

Činjenica da se, kako je rekla, tehnički postupak u izgradnji mosta izvodi prvi put ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope, govori o tome da su "naši stručnjaci spremni za velike poduhvate".

Dodala je da je to posebno važno jer Srbija ove godine pokreće novi investicioni ciklus, vredan pet milijardi evra.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da su građevinski radovi 80 odsto završeni i da je u pitanju tehnološki izazov koji se retko izvodi u Evropi.

Predstavnica Evropske investicione banke (EIB) za Srbiju Dubravka Negre zahvalila je ministarstvu, projektantima i izvođačima na dobroj realizaciji posla i rekla da EIB finansira dve ključne tačke na Koridoru 10 - obilaznicu oko Beograda i auto-put ka Skoplju, kroz Grdelicu.

Most preko Save deo je obilaznice oko Beograda i vrednost projekta je četiri milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: