Pred bankrotom: Milijarder koji putuje na Mesec rasprodaje vredne umetnine

Jusaku Maezava, jedan od najbogatijih Japanaca i prvi putnik turističkog izleta na Mesec, prodaje nekoliko umetničkih dela koje poseduje jer je ostao bez novca.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.05.2019.

15:58

Pred bankrotom: Milijarder koji putuje na Mesec rasprodaje vredne umetnine
Foto: Epa/BILL INGALLS/NASA

Maezava, koji je direktor onlajn modne trgovine Zozo, to je objavio na svom nalogu na Tviteru.

Kada su ga pratioci pitali da li to znači da je pred bankrotstvom, odgovorio je: "Da, nikad nemam novac, jer ga uvek potrošim".

Slike koje Maezava planira da proda putem aukcije vrede milione, a među njima je i rad slavnog Endija Vorhola.

Uprkos takvom odgovoru, istina je da nije ni blizu bankrotstva, ali se njegova finansijska situacija jeste pogoršala, prenosi Quartz.

On je, naime, izgubio 700 miliona dolara u poslednjih godinu dana, pa je sa 18. mesta Forbsove liste najbogatijih Japanaca, pao na 22. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: