Vesti

0

Direktor toplane u Nišu: Nema grejanja ni da bude -20

Autor: AP

Izvor: Beta

Direktor toplane u Nišu: Nema grejanja ni da bude -20

Izvor: Foto: Pixabay

On je rekao da to preduzeće i bez remonta "pravno" ne bi moglo da nastavi grejnu sezonu čak ni kada bi napolju bilo minus 20.

"Gradskom Odlukom o načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom propisano je da grejna sezona traje najduže do 3. maja. Nakon toga kreće remont postrojenja i period kada građani mogu da se prijavljuju za isključenje sa mreže", izjavio je Milačić.

Prema njegovim rečima, kada bi toplana grejala nakon 3. maja, korisnici bi imali pravo da traže da im se ti troškovi ne naplate.

U Nišu je jutros izmereno svega pet stepeni Celzijusovih, a prema prognozi meteorologa maksimalna temperatura danas neće preći 10 stepeni.

 

Ponovo se pokreće grejanje u Beogradu

Beogradske elektrane tokom prepodneva zbog niskih temperatura ponovo pokreću grejanje, objavio je RTS.

Radijatori u stanovima biće topli u ranim popodnevnim časovima.

Toplane su, prema zakonu, grejale do trećeg maja, ali zbog vanrednih vremenskih uslova ponovo su pokrenuti grejni sistemi.

 

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala gradske vlasti da produže grejnu sezonu

Inicijativa ne davimo Beograd apelovala je danas na vlasti u Beogradu da se produži grejna sezona beogradskih elektrana i poveća propisana temperatura ispod koje počinje grejanje.

Inicijativa je pozvala gradske vlasti da izmene deo "Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu" kako bi se grejna sezona produžila do 15. maja.

"Hladni radijatori i hladno vreme krajem aprila i početkom maja meseca nisu neouobičajena okolnost u Beogradu.

I pored preskupog daljinskog grejanja stanovnici Beograda se svakog proleća i jeseni susreću sa problemom hladnih stanova i poslovnih prostora, koji je posledica nebrige gradskih vlasti o stvarnim potrebama građana" , piše u saopštenju Inicijative.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR