Muzika

"Greška najbolja" najavljuje prvi album "The Shejversa"

"Greška najbolja" najavljuje prvi album "The Shejversa"
Foto: N.N. | "Greška najbolja" najavljuje prvi album "The Shejversa"

Bend "The Shejvers" iz Prijedora predstavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Greška najbolja" s kojim najavljuju i prvi studijski album.

Članovi prijedorskog sastava ističu da je "Greška najbolja" njihova verzija ljubavne pjesme, te da grupa do sada nije obrađivala ovu temu.

"Ono što krasi ovu pjesmu je to što je direktna i nije ušuškana lirikom kakvu inače tekstovi te tematike nose. Ova pjesma je više onako kao kad prijatelju pričaš šta ti se desilo", rekao je za "Nezavisne" Boris Jandrić, frontmen benda "The Shejvers".

Muzičar dodaje da je pjesma snimljena u jednom dahu, te da je sam proces miksa prošao veoma brzo.

"Pjesmu smo snimili bukvalno u dahu. Muziku smo imali dosta ranije, napisan je tekst i snimanje i miksanje je maksimalno ubrzano jer je to posljednji singl na albumu koji treba brzo izaći", istakao je Jandrić.

Ovo je sedmi video-spot benda "The Shejvers" kojeg je radio Indir Merdanović, s kojim je sastav do sada imao odličnu saradnju.

"Glavni akteri u spotu su zapravo naš bubnjar Vicko i njegova djevojka Katarina, koji su vjerodostojno prikazali jedan par koji prolazi kroz sve faze, kako dobre, tako i loše. Kod nas u spotu je dobro završilo što, naravno, nije uvijek slučaj", rekao je Jandrić.

Spot je većim dijelom snimljen u Banjaluci u parku "Mladen Stojanović", a ova lokacija je izabrana sasvim slučajno.

"Vicko, koji živi u Novom Gradu, baš tih dana planirao je da ide kod djevojke koja je u Banjaluci. Isto tako i Indir, koji je i radio spot, je u Banjaluci pa smo iskoristili momenat i nabrzinu organizovali snimanje. Zanimljivo je bilo kada u jednom kadru Katarina ustaje i pokazuje Vicku srednji prst, a u tom momentu na klupi kraj njih je sjedilo par starijih ljudi koji su sve pozorno pratili, a okolo je bilo i puno djece. Roditeljima koji su provodili ugodno popodne na lijepom vremenu se izvinjavamo zbog eventualnih neugodnosti", rekao je kroz smijeh Jandrić.

Bend s ovim singlom zaokružuje jednu cjelinu u prvi studijski album, koji će uskoro biti objavljen za izdavačku kuću "Slušaj najglasnije", legendarnog Zdenka Franjića.

Kako članovi ističu, objava albuma u današnje vrijeme ne donosi finansijsku korist, ali postoji emotivna satisfakcija zbog traga koji ostavljaju iza sebe.

"Uglavnom tu nema zarade, ali to smo znali čim smo pravili bend. Drago nam je što će iza nas ostati trag kroz pjesme svirke i spotove. Ne očekujemo ništa spektakularno da se desi, ali drago nam je kad vidimo da neko sluša te naše pjesme. Mi smo ispunjeni, to nam je u ovom trenutku najbitnije. Ako se ukaže prilika za nešto više, iskoristićemo je, što da ne", naglasio je Jandrić.

Bend planira u narednom periodu da promoviše novi materijal u Prijedoru, ali i ostalim gradovima u okruženju.

"Cilj nam je da što više sviramo, u što više gradova. Uskoro smo u Banjaluci na 'Motherpunkers Bl 2019' pank festivalu, koji će biti održan 31. maja i 1. juna u 'DKC Incelu'", rekao je Jandrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije