Fudbal

Željezničar suspendovao direktora

Željezničar suspendovao direktora
Foto: Ilustracija | Željezničar suspendovao direktora

Zbog odgovornosti za proces licenciranja članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar na današnjoj vanrednoj sjednici suspendovali su direktora kluba Mirsada Šiljka.

Odluka će biti na snazi do konačnog utvrđivanja činjenica, a u idućem periodu poziciju vršioca dužnosti direktora obavljaće potpredsjednik Upravnog odbora Jasmin Badžak.

Odlukom Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Željezničar, uz još četiri kluba Slobodu Tuzla, Čelik, Krupu i GOŠK, nije dobio zeleno svjetlo za nastup u UEFA takmičenjima u narednoj sezoni.

"S obzirom na donesenu odluku Prvostepene komisije za licenciranje N/FS BiH održana je vanredna sjednica Upravnog odbora kluba na kojoj je usvojeno da je FK Željezničar ispunio sve obaveze po pitanju zahtjeva za licenciranje i očekuje dobijanje licence nakon zasjedanja Drugostepene komisije NS/FSBiH, te iskazane žalbe koja će biti podnijeta u zakonskom roku. Takođe, radi utvrđivanja razloga nedobivanja licence na Prvostepenoj komisiji N/FS BiH Upravni odbor u skladu sa Statutom kluba donio je odluku o suspenziji direktora Mirsada Šiljka", saopšteno je iz FK Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije