05. maj  2019. 20.54  →  21.27 | Izvor: Tanjug, RTV

Milojević o ostanku: Videćemo, ima vremena...titula slađa nego prethodna

BEOGRAD -

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, nakon pobede danas nad Mladosti sa 1:0 i obezbeđene 29. titule prvaka Srbije, izjavio je da će na kraju sezone sa upravom kluba doneti odluku da li ostaje.

 

Milojević je poručio da mu prija transparentu navijača sa zapadne tribine na kome je pisalo "Šefe ostani".

"Lep je to gest. Sešćemo na kraju, pričaćemo...Ima vremena", ostao je u svom stilu zagonetan Milojević.

Mijailović: Uspeh kakav retko ko ima

U ovom svečanom trenutku ponos i radost posebno iskazuje predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

"Danas je dan kada svaki zvezdaš treba da slavi ogroman uspeh svog kluba. Ne može mnogo timova na svetu da se pohavli brojkom od 30 titula. Čestitam svima kojima je crveno-bela boja u srcu na ostvarenom velikom uspehu. Čestitam igračima koji su se svakog dana neumorno borili da osvoje zvanje šampiona države, kao i stručnom štabu kome idu velike zasluge. Ovo je samo kruna svega urađenog ove veoma uspešne sezone", rekao je Mijailović.

Predsednik najtrofejnijeg srpskog kluba istakao je da stavljanje treće zvezdice na naš grb ima poseban značaj.

"Trideseta, jubilarna šampionska titula je potvrda odličnog kontinuiranog rada u klubu pune 74 godine. Ovaj uspeh nas svrstava u red najboljih timova Evrope i zato smo svi izuzetno srećni i zadovoljni. Veoma uspešnu sezonu u Superligi svakako je obeležilo obaranje rekorda. Još jedan izuzetno lep jubilej, sa 57 utakmica postali smo ekipa sa najdužim nizom bez poraza u domaćem takmičenju. Cele sezone držali smo lidersku poziciju i danas smo ozvaničili status najbolje domaće ekipe. Želimo da i u narednim godinama nastavimo da nižemo uspehe i osvajamo trofeje", poručio je Mijailović.

"Čestitam mojim igračima na veoma dobroj sezoni. Ostvarili smo deo cilja osvajanjem titule, a na putu do duple krune najpre nas čeka revanš polufinala Kupa u Lučanima, pa ćemo se opet igrati protiv Mladosti. Mislim da smo zasluženo osvojili titulu", poručio je Milojević.

Trener šampiona Srbije imao je samo reči hvale za protivnika koji je savladan golom Milana Pavkova u 82. minutu.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Mladost je možda i najnezgodnija ekipa u Superligi, jako je disciplinovana, što potiče iz rada trenera Neška Milovanovića. Nismo se najbolje snašli u prvom poluvremenu iako smo imali inicijativu, jer su Lučanci najbolji u ligi kada je reč o kontrama i imali su nekoliko izglednih prilika, jako teško bismo se vratili posle toga. Držali smo koncentraciju u drugom poluvremenu, a ključni detalj je bio kod gola Pavkova. Jovančić je na volšeban način iščupao loptu pored tri igrača Mladosti, a oni su već videli da je "njihova" i krenuli su u kontru. Ako je nešto prelomilo susret, onda su taj gol i situacija koja mu je prethodila, iako je bio i penal koji je Rosić sjajno odbranio".

Osvrnuo se Milojević i na celu, izuzetno napornu sezonu koja se bliži kraju.

"Složio bih se da smo bili dominantni. Malo nas je poremetio taj poraz od Čukaričkog, pred derbi, nismo očekivali. Međutim, dosta dobro smo u kontinuitetu odigrali celu sezonu. Bilo je i dosta rotacija i onda ne može uvek da se postigne takmičarska forma, ali bilo bi nepošteno da imam bilo kakvu zamerku na igrače i na ono što su postigli do sada ove sezone. Osvojili smo titulu, sada treba da završimo prvenstvo i da se fokusiramo na revanš polufinala Kupa", naglasio je Milojević i na pitanje predstavnika medija da li mu je draža ova titula ili prošla rekao:

"Koja je bolja? Ona koja je prošla, prošla je. Svaka sledeća je bolja, tako da je ova sada je slađa i lepša".

Do kraja superligaške sezone ostalo je još gostovanje Proleteru u petak i duel protiv Napretka na Marakani.

"Imamo dosta igrača koji zaslužuju minutažu i gledaću da je dobiju svi ostali koji su apsolutno zaslužni za titulu, zato su i dovedeni. Uvek imate nešto da pokažete u Zvezdi, sada malo neka slave, još malo je kraj, biće vremena za slavlje. Već u petak igramo, ponedeljak će biti slobodan dan, a ja niti volim, niti znam da se radujem baš", zaključio je Milojević.

Pomoćni trener Mladosti Goran Stanić bio je na konferenciji za medije umesto Nenada Milovanovića, koji je imao zdravstvenih problema.

"Ušli smo odlično u utakmicu, imali nekoliko odličnih prilika i kada se ne ostvare, ulazi se u problem protiv tima kakav je Zvezda. Zvezda je celu sezonu igrala kako treba i zasluženo je došla do titule", zaključio je on.

Tagovi