Region

Četvrtak, 02.05.2019.

16:40

"Dođite kod nas, dobru kuću s voćnjakom i vinogradom dobićete za 50.000 evra"

Vlasnik agencije za nekretnine iz Valpova Frano Gagro kaže za Slobodnu Dalmaciju da je tržište nekretnina u Slavoniji doseglo dno i da cene više neće ići dole.

Izvor: Novac.hr

Foto: auriso/Depositphotos

On poziva Dalmatince da dođu i za malo novca kupe lepu kuću.

"Starijih kuća imate na prodaju već za tri hiljade evra, a uz kuću se dobije okućnica i priključak za struju. To su starije kuće u koje bi trebalo uložiti, ali ima i kuća s nekoliko jutara okućnice, s centralnim grejanjem, obnovljene su i odmah se možete useliti, a prodaju se za 30 do 40 hiljada eura. Za 50 hiljada možete imati prostranu, lepo uređenu kuću koja ima i lepo uređen voćnjak, vinograd i dobar komad zemljišta u nekom mirnom mestu blizu Valpova ili u samom Valpovu", kaže on.

"Ovde su takve cene da za jednu solidnu kuću u Splitu u Slavoniji možete kupiti celo selo. I ako nam Dalmatinci dođu, ovde u Valpovu će imati sve, dobre škole, vannastavne aktivnosti, sve što treba za jednu mladu porodicu", dodaje on.

A evo i kakve su cene u Dalmaciji. Prosečna cena, prema podacima na internetu, iznosi oko 3.773 evra za kvadrat stana u Dubrovniku, dok je u Splitu srednja cena jednog kvadrata 2.792 evra. Ipak, one najviše cene dosežu i do 3.800 evra u kvartu Meje, Bačvicama oko tri hiljada evra, dok se za kvadrat dobre kuće u Slavoniji plaća 300-400 evra (negde i manje), u Splitu je srednja cena oko 3.000 evra.

U pojedinim elitnim kvartovima Splita prosečna cena kvadrata kuće doseže i do 5.500 evra.

U Vukovaru i okolini kuće su još jeftinije. Agent za nekretnine iz Vukovara Ružica Dufek kaže da ima garsonjera koje koštaju od 11.000 do 15.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: