Svet

0

Lavrov: Vašington nastavlja sa agresivnim potezima protiv Venecuele

Autor: JU

Izvor: Beta

Lavrov: Vašington nastavlja sa agresivnim potezima protiv Venecuele

Izvor: Foto: pixabay

"Fokusa razgovora bio je na Venecueli gde je juče opozicija, uz očiglednu podršku SAD, pokušala da preuzme vlast", ističe se u saopštenju ministarstva.

"Ruska strana naglasila je da mešanje Vašingtona u unutrašnje poslove suverene države i pretnja njegovom rukovodstvu predstavljaju grubo kršenje međunarodnog prava", navodi se dalje u saopštenju.

Lavrov je dodao da će nastavak takvog ponašanja proizvesti vrlo dramatične posledice navodeći da američko mešanje u unutrašnja pitanja Venecuele predstavlja "flagrantno kršenje međunarodnog prava" i da taj "destruktivni uticaj nema nikakve veze sa demokratijom".

Pompeo izjavio je ranije danas da je predsednik SAD Donald Tramp spreman, ukoliko to bude bilo potrebno, da vojno interveniše u Venecueli gde su sukobi usledili posle pobune grupe vojnika protiv predsednika Nikolasa Madura, javila je agencija Frans pres.

"Vojna intervencija je moguća. Ako to bude bilo neophodno, to će uraditi SAD", rekao je Pompeo.

Najmanje 69 ljudi je povređeno u sukobima u Karakasu tokom protesta koje je u pratnji naoružanih vojnika poveo opozicioni lider Huan Gvaido.

Maduro je nakon toga izjavio da je Gvaido pokušao da izvede državni udar i da u tome nije uspeo.

Lavrov je rekao da jedino narod Venecuele ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini, saopštilo je ministarstvo i dodalo da je tokom razgovora razmatrana i situacija u Siriji, konkretno u kampovima Rukbanu i Haulu..

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR