Predsednik opštine Gračanica s ambasadorom Kosnetom

Tanjug

30. 04. 2019. u 16:28

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović sastao se u Gračanici sa ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom s kojim je razgovarao o lokalnim i političkim temama

Председник општине Грачаница с амбасадором Коснетом

Srđan Popović i Filip Kosnet ,foto Opština Gračanica

GRAČANICA - Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović sastao se u Gračanici sa ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom s kojim je razgovarao o lokalnim i političkim temama.

Popović je ambasadora Kosneta upoznao sa aktuelnom situacijom u opštini Gračanicam a najviše reči bilo je o razvojnim planovima, pre svega na urbanizaciji Gračanice, mogućnostima ekonomskog razvoja i bezbednosnoj situaciji.

Popović je ambasadoru preneo da je cilj aktuelne opštinske vlasti da Gračnicu pretvori u mesto koje je dobro i lepo za život, urbanizovani administrativni centar sa svim neophodnim sadržajima za život u 21. veku.

Kako je istakao, opština Gračanica je u stalnoj komunikaciji sa građanima i na taj način pokušava da rešava i njihove socijalne i druge probleme.


Govoreći o ekonomskom razvoju, predsednik Popović je kazao da je Opština Gračanica posvećena poboljšanju privrednog ambijenta, privlačenju i stvaranju uslova za investitore, pre svega kroz izgradnju i obnovu infrastrukture.

Popović i Kosnet razgovarali su i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji. Popović je kazao da je trenutno sitaucija mirna, ali da su meštani u poslednje vreme zabrinuti zbog učestalih krađa i neotkrivanja počinilaca.

Kosnet je nakon razgovora ocenio da je susret bio konstruktivan, a ovo je inače bila druga poseta američkog ambasadora Gračanici. Krajem marta sastao se i razgovarao sa srpskim predstavnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije