Fudbal

Ima li Liverpul nove "golfere" za Barselonu?

Ima li Liverpul nove "golfere" za Barselonu?
Foto: Ilustracija | Ima li Liverpul nove "golfere" za Barselonu?

BARSELONA - Milioni ljubitelja fudbala širom planete sa nestrpljenjem očekuju prvi duela polufinala Lige šampiona između Barselone i Liverpula, osvajača zajedno 10 titula prvaka Evrope.

Liverpul dolazi u Kataloniju u trenutku kada praktično cijela regija proslavlja 26. titulu šampiona Španije, obezbjeđenu proteklog vikenda pobedom nad Levanteom (1:0), sa željom da im pokvari žurku u najvažnijem takmičenju.

Biće to njihov sedmi međusobni meč, ne računajući poslednji prijateljski u Londonu kada je Liverpul pre nepune tri godine trijumfovao 4:0 uz gol srpskog veziste Marka Grujića na asistenciju sunarodnika Lazara Markovića.

Svaki navijač "crvenih" priželjkuje reprizu osminu finala LŠ iz 2007. godine, Liverpul je tada na Nou Kampu slavio 2:1 čuvenim tandemom "golfera" Krega Belamija i Džona Arnea Risea i bez obzira na poraz u revanšu (1:0) kasnije išao do finala, gdje je izgubio od Milana (2:1) u Atini.

Podsjetimo, Rise i Belami proslavili su golove imitacijom igranja golfa aludirajući na njihovu tuču nekoliko dana uoči utakmice na mini pripremama u Portugaliji.

Vicešampion Evrope hoće korak više ove sezone, ali i Barselona, kao najveći favorit, namerava da uzme šesti put "ušati trofej" i pobjegne upravo Liverpulu.

U centru pažnje je i bivši napadač Liverpula, a sada Barselone Luis Suarez.

"Znamo kakav meč nas očekuje, želimo finale i da ostvarimo veliki cilj. Ne smijemo da izgubimo koncentraciju ni za jedan minut u oba duela, već da prikažemo najbolju partiju u sezoni", kaže Suarez.

Za razliku od Barselone, klubu sa Enfilda i ove godine skoro sigurno "iskliznula" je titula i ostaće u rukama Mančester Sitija, bez obzira na odlične rezultate i igre.

Menadžer Jirgen Klop ima velike probleme pred put u Barselonu jer je zbog povreda neizvjestan nastup Roberta Firmina, Fabinja i Adama Lalane.

"Nikako ne možeš da budeš favorit protiv Barselone. Pred nama je pravi meč za sve ljubitelje fudbala. Mnogima je teško na Nou Kampu, a ja se nadam da ćemo prikazati odličnu igru", poručuje harizmatični Nemac.

Utakmica između Barselone i Liverpula igra se sutra od 21 sat

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije