Maurisio Poketino
Maurisio Poketino

Poketino poštuje Ajaks, ali i poručuje: Očajnički mi treba trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 16:25

Trener Totenhema dobro raspoložen pred sutrašnji okršaj s Kopljanicima u polufinalu Lige šampiona

"Došli smo do polufinala jer smo tim", podvukao je pred brojnim predstavnicima medija trener Totenhema Maurisio Poketino. Argentinac s nestrpljenjem iščekuje sutrašnji prvi meč protiv Ajaksa u polufinalu Lige šampiona, što je već veliki uspeh, ali bi plasman u finale bio pravo i istinsko dostignuće u sezoni u kojoj nije potrošio ni evro na pojačanja.

Pevci će morati na sjajni holandski tim, i moraće da ponove dobre partije iz infarkt četvrtfinala protiv Mančester Sitija, opet bez prve zvezde Harija Kejna, ali i bez Hjon Min Sona, koji je suspendovan za prvu utakmicu.
"Čak i bez povređenih fudbalera bili smo vrlo konkurentni cele sezone. Nema sumnje da je Hari Kejn jedan od najboljih fudbalera sveta i da će nam nedostajati sutra, ali ovo su situacije u kojima oni koji su u drugom planu imaju priliku da se dokažu. Činjenica je da smo hendikepirani sutra uveče, ali ako nam nedostaju zdravi igrači barem nam samopouzdanje nije problem", ocenio je Poketino.

Izabrane vesti

Argentinac priznaje da bi pehar Lige šampiona uzdigao Totenhem u red fudalskih velikana.
"Očajnički nam treba jedan trofej, ali ako se radi o FA kupu ili Liga kupu, sve smo ih napadali u proteklih pet godina. Bezuspešno. Ako tražite od mene da izdignem ovaj klub na sledeći nivo, u rang Reala ili Barselone, onda nije samo dovoljno da osvojim kup. Da bismo bili u rangu s njima moramo da u takmičenju kao što je Liga šampiona igramo konstantno polufinala i finala i borimo se za titulu u Premijer ligi. Naravno, i da poštujemo protivnike, jer Ajaks zaslužuje da se nađe ovde, tako da očekujem izjednačen meč", naveo je Poketino

MOZZART KVOTA: Totenhem prvak Evrope - 5,50

Treneru Pevaca je društvo na konferenciji pravio i Brazilac Lukas Moura koji nije mogao da odgovori da li će se Hari Kejn oporaviti do revanša. Zato se opet umešao trener.
"Moura nije razumeo pitanje... Hari Kejn se dobro oporavlja, rehabilitacija ide sasvim očekivano. Počeo je da trči pomalo, ali još uvek nemam ideju kada ću moći da računam na njega. Jedino što je evidentno je da je u dobroj formi i videćemo kada će moći da se vrati."

MOZZART KVOTA: Ajaks prvak Evrope - 5,50

Pored Kejna, Poketino za sutra ne računa ni na Sona, Orijea, Vinksa i Lamelu. Pod znakom pitanja su Musa Sisoko i Jan Vertongen.
"Naš timski duh je takav da možemo da dostignemo sve ciljeve. To je naša najveća snaga. Imamo veliku šansu u ovom polufinalu, koje se ne igra savaki dan. Prvi put smo u samoj završnici Lige šampiona, i zato moramo da poštujemo i takmičenje i protivnika. Biće teško, ali pobeda dolazi iz glave", zaključio je Maurisio Poketino.

Foto: Reuters


tagovi

Maurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara