EU ne može da zaustavi Severni tok 2

Tanjug

29. 04. 2019. u 10:28

Evropska unija ne može da zaustavi gasovod Severni tok 2, ali mora da se uveri da se ažurirana Direktiva EU o gasu primenjuje na projekat gasovoda, izjavio je evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Otinger

 ЕУ не може да заустави Северни ток 2

Print screen Youtube

BERLIN - Evropska unija ne može da zaustavi gasovod Severni tok 2, ali mora da se uveri da se ažurirana Direktiva EU o gasu primenjuje na projekat gasovoda, izjavio je evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Otinger.

On je u intervjuu za nemačku medijsku grupu Funke rekao da je u punom jeku izgradnja Severnog toka 2 i da se zaustavljanje toga ne dovodi u pitanje, prenosi Tas.

"Ipak, puštanje u rad Severnog toka 2 biće moguće samo ako se u potpunosti uskladi sa novim, proširenim pravilima domaćeg tržišta", rekao je Otinger.


On je kazao da očekuje raspravu pre nego što se gasovod pusti u rad 2020. godine.

Istovremeno, Otinger je izrazio podršku lideru Evropske narodne stranke (EPP) manfredu Veberu, koji se kandidovao za novog predsednika Evrospke komisije, a koji je nedavno izjavio da će ukoliko bude izabran pribeći svim pravnim sredstvima kao bi sprečio projekat "Severni tok 2" koji je u suprotnosti sa interesima EU jer povećava zavisnost od Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

E BOGAMI NE MOZE NI EU NI NATO

29.04.2019. 11:03

SEVERNI TOK JE NAJEFIKASNIJE RUSKO ORUZJE, najbolji dokaz za to je, panika koja je nastala kod mrzitelja Rusije. Americkim podrepasima, nista drugo ne preostaje, nego da uvoze gas (u kanisterima) iz SAD-a.