Ivan Jovanović prvi kandidat za klupu Crvene zvezde, Miha nije realan

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 10:23

Na Marakani spremni da aktiviraju rešenje u slučaju rastanka sa Vladanom Milojevićem

Duplog dobitnika Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije mogao bi, na klupi Crvene zvezde, da zameni isti takav laureat, samo iz 2011. Vladan Milojević polako privodi kraju misiju na stadionu „Rajko Mitić“, niko ne želi javno da kaže, ali čak i među rukovodiocima provejava mišljenje da će crveno-beli u narednu sezonu ući sa novim trenerom, a prvi pik za tu poziciju je – Ivan Jovanović.

Reč je o nekadašnjem strategu kiparskog APOEL-a, koji je dvaput uzastopno eliminisao beogradske večite rivale iz kvalifikacija za Ligu Evrope (Crvenu zvezdu, 2008) i Ligu šampiona (Partizan, 2009), naosvajao se trofeja na Rajskom ostrvu (po četiri titule i Superkupa, uz jedan Kup), a najviše ga srpska javnost pamti po iznenađujućem proboju sve do četvertfinala Lige šampiona sa timom iz Nikozije 2012, pošto je posle učešća u grupnoj fazi izbacio Lion, a kasnije ga zaustavio Rela Madrid.

Izabrane vesti

Sportski žurnal, koji je i doneo vest, podseća da je Ivanović nekoliko puta bio želja čelnika crveno-belih, pa i Fudbalskog saveza Srbije za funkciju selektora, ali da su angažman sprečavali finansijski jaki ugovori, najpre na Kipru, potom u Al Nasru iz Dubaija, gde bio trener i tehnički direktor. Za razliku od tog perioda, 56-godišnji Lozničanin je sad slobodan agent, jer je u decembru završio posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ta činjenica bi mogla da olakša posao Crvenoj zvezdi. Nedavno se pominjao kao kandidat za klupu Legije posle otkaza Portugalcu Rikardu sa Pintu.

Jovanović je prvi izbor generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Mitra Mrkele, a u slučaju da prihvati ponudu – naravno, sve pod uslovom da na Marakani ne uspeju da zadrže Vladana Milojevića – navijači bi posle dva plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja očekivali još jedan zapažen evropski rezultat i možda to bude ideja vodilja iskusnom stručnjaku da konačno prihvati poziv iz otadžbine.

Milojević po okončanju ove sezone ulazi u završnu godinu saradnje sa Crvenom zvezdom, međutim, sjajnim rezultatima, pre svega na međunarodnoj sceni, privukao je pažnju platežno moćnih klubova sa teritorije Azije i sve navodi na zaključak da će posle izvasne odbrane titule opet krenuti u inostranstvo. Ideja da ga na klupi zameni Siniša Mihajlović takođe je bila aktuelna na Marakani, međutim, Žurnal uverava da ona nije realna, ni ostvariva, jer bivši selektor beleži odlične rezultate sa Bolonjom i želi da mu oni budu odskočna daska za novi angaman u Seriji A. Na sve to, Zvezda ne bi finansijski mogla da se trka za ponudama italijanskih klubova, pa je logičnije da rešenje potraži na drugoj strani. Možda baš u liku Ivana Jovanovića, najboljem treneru Srbije pre osam godina.

FOTO: MN Press


tagovi

FK Crvena zvezdaIvan JovanovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara