Florijan Tanase u crvenom dresu
Florijan Tanase u crvenom dresu

Vidoviti Dan Petresku znao da će Astra da padne u Bukureštu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.19. | 21:42

FSCB slavio i prebacio pritisak na Kluž

Kako sad stvari stoje, odluka o novom prvaku Rumunije mogla bi da padne u poslednjem kolu! Ostale su još tri runde do kraja prvenstva, a razlika je takva da i lider Kluž i najveći izazivač FCSB imaju čemu da se nadaju. Kluž meč sedmog kola plej-ofa Lige 1 igra u ponedeljak sa Vitorulom i biće pod pritiskom, jer mu je preimenovana Steaua prišla na samo dva boda, slavljem nad Astrom – 1:0.

Slavljem koje je trener Kluža, Dan Petresku, nagovestio rečima da gosti neće maksimalno da se trude protiv kluba Điđija Bekalija. Da li je baš tako bilo teško je reći, tek ostaće upisano da je bukureštanski velikan dobio duel i oživeo nadu da može do prvog mesta u foto-finišu.

Izabrane vesti

Presudio je nekadšanji reprezentativac Rumunije Florijan Tanase, tako što je početkom drugog poluvremena sprintao po krilu, sačekao pas Danisa Mana i desetim golom u sezoni, prvim u doigravanju, osigurao domaćinu tri boda.

Ovo je FCSB-u bila treća uzastopna pobeda nad Astrom u ovom prvenstvu, svaki put bez primljenog gola, pa će neko reći da je Dan Petresku u pravu kad je govorio da tim iz Đurđa neće zapinjati na Nacionalnoj areni kao kad igra protiv njegovih izabranike, ali valja imati na umu da je Astra u prvom krugu šampionata slavila protiv večerašnjeg rivala, 1:0.

Kako bilo, FCSB do kraja ima Univerzitateu i Sepsi u gostima, pre nego što 18. maja sačeka Kluž, koji će posle sutrašnejg duela sa Vitorulom igrati još sa optuženom Astrom na strani i Univerzitateom kao domaćin.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. kolo:

Nedelja

FCSB - Astra 1:0 (0:0)
/Tanase 55/ 

Ponedeljak

17.00:  (1,60) Krajova  (3,80)  Sepsi (6,00) 
20.00:  (1,55) Kluž  (3,70)  Vitorul (7,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters

 


tagovi

SteauaRumunija liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara