Krga očekuje poboljšanje odnosa sa Kforom

Izvor: Beta, Politika

Nedelja, 05.01.2003.

10:33

Default images

Novopostavljeni načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Branko Krga izrazio je očekivanje da će se u 2003. godini poboljšati odnosi jugoslovenske vojske i Kfora i da će se stvoriti uslovi za ulazak Jugoslavije u program NATO-a "Partnerstvo za mir".

General Krga je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi ulazak Jugoslavije u međunarodne bezbednosne organizacije "poboljšao ukupan međunarodni položaj države i odnos svih međunarodnih činilaca, pa i Kfora" prema SRJ.

Krga je kazao da se povratak VJ na Kosovo nipošto ne može izvesti silom, već "samo u uslovima partnerstva i u dogovoru sa međunarodnim faktorima". "U kontaktima sa stranim partnerima redovno pokrećemo i to pitanije", naveo je on i dodao da je "pitanje povratka vojske i policije na Kosovo i Metohiju povezano kako sa ukupnom međunarodnom situacijom i položajem naše zemlje, tako i sa situacijom u samoj pokrajini".

General Krga je rekao da je u 2002. godini saradnja sa Kforom značajno poboljšana, kao i bilateralna saradnja "sa mnogim zemljama". "Očekujem da se taj trend nastavi, a posebno da se stvore uslovi za odlučujući korak prema integracionim procesima, pri čemu posebno mislim na program 'Partnerstvo za mir'", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: