Bitke za polufinale

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.04.19. | 10:33

Krajinović na Ćorića, Đere na Basilašvilija

Počeo je od kvalifikacija, a na pragu je polufinala. Filip Krajinović ređa pobede na turniru u Budimpešti, a njegova najnovija žrtva bio je Radu Albot iz Moldavije (2:0).

Krajinović je ispoljio psihičku snagu, jer je oba seta počeo nervozno, gubitkom svog servisa, ali je pronalazio način da se vrati i savlada 44. tenisera na ATP listi.

Izabrane vesti

Srpski teniser je slavio sa 7:5, 6:4 za sat i 38 minuta igre i tako obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka Borna Ćorić koji je savladao Robina Hasea (2:1).

Ovde već ne možemo da srpskog predstavnika smatramo za favorita. Borna Ćorić je drugi nosilac u Budimpešti, igra solidno u poslednje vreme, a Filipa Krajinovića je “upoznao“ na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije kada ga je savladao sa 3:1.

Na turniru u glavnom gradu Mađarske učestvuje još jedan Srbin - Laslo Đere, koji je ulogu favorita potvrdio i na terenu.

Đere se plasirao u četvrtfinale turnira u Budimpešti, pošto je u dva seta deklasirao Italijana Janika Sigera sa 6:3, 6:1. Istina, žreb mu je išao naruku, pošto je Đere kao 33. na ATP listi peti nosilac u Mađarskoj, dok je Siger na tek 314. poziciji na svetu, pa se ishod meča mogao naslutiti i pre njegovog početka. 

Đereov protivnik u četvrtfinalu biće Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, 18. igrač na svetu. Biće to njihov treći sudar, u dosadašnja dva obojica su upisala po pobedu. U poslednjem je 2018. godine i Kicbilu Đere slavio u dva seta.

Turnir u glavnom gradu Mađarske igra se za nagredni fond od 586.140 dolara.

Foto: Reuters


tagovi

Laslo ĐereFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara