Inspektorima zvanje savetnika i veći koeficijenti, plate skaču 20 odsto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas da su inspektorima na lokalu u 94 opštine povećane plate za do 20 odsto.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.04.2019.

16:50

Inspektorima zvanje savetnika i veći koeficijenti, plate skaču 20 odsto
Foto: Tanjug/ Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Najavio je da će u narednim danima predložiti izmenu uredbe, kako bi republički inspektori dobili zvanje samostalnog savetnika, što će značiti veći koeficijent i veću platu.

Ministar je na Danu inspektora u Čačku istakao da bilo koja promena, a ponajmanje ovakva kakva je reforma inspekcija, ne bi bila moguća da nema sinergije, usaglašenog stava i spremnosti države da u takvu promenu krene.

„Pokazali smo na konkretnoj reformi kakve rezultate dobijamo kada udružimo stavove privrednika, iskustva inspektora, kapacitete i volju Vlade Republike Srbije i razumevanje građana“, rekao je Ružić i zahvalio inspektorima na spremnosti da prihvate da je ova reforma dobra za njih.

„Uspeli smo da obezbedimo više obuka za vas. Prošle godine 354 inspektora prošla su obuke po programu koji je usvojila koordinaciona komisija, a ove godine očekujemo da Nacionalna akademija broj realizovanih obuka udvostruči“, rekao je.

Podsetio je da su obezbeđeni i novi mehanizmi za rad - poput kontrolnih lista, prikrivene kupovine, mešovitog nadzora.

„Time smo dobili usaglašen, organizovan, savremen nadzor gde represivne mere ostavljamo za nesavesne privrednike, a onim privrednicima koji posluju u skladu sa zakonom pružamo podršku i savet“, rekao je Ružić.

Istakao je da četiri inspekcije već uspešno rade na platformi e-inspektor, a da je u planu da do kraja leta budu uključene i druge, čime će biti zaokružena digitalizacija inspekcijskog nadzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: