Intervju Nikole Milenkovića za Gazetu: Učio sam zanat gledajući Vidića na televiziji

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 13:05

Bleki priželjkuje scenario kao u večitom derbiju kada je presudio Zvezdi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najčitaniji dnevnik u Italiji Gazeta delo sport objavljuje danas veliki intervju sa Nikolom Milenkovićem pred revanš meč finala Kupa Italije Atalanta – Fjorentina. U razgovoru naslovljenim ”Milenković: Vidić je moj uzor, Fiorentino idemo do kraja” naš reprezentativac je otkrio da je još dok je bio u Partizanu učio zanat od Nemanje Vidića gledajući i analizirajući snimke njegovih utakmica. “Vidić je bio gladijator”, kaže Bleki.

Izabrane vesti

Gazeta piše da defanzivac Fiorentine, kao i Vidić, ima zavidljiv stas i fizičku snagu koja uteruje strah u kosti protivničkim igračima i da će meč sa Atalantom biti veliki ispit za Fiorentinu ali i za Milenkovića pošto će igrati protiv najefikasnijeg napada Serije A i fantastičnog trija Papu Gomez – Iličić – Zapata .
Već sam igrao jedan meč koji liči na sutrašnji sa Atalantom: polufinale Kupa Srbije sa mojim Partizanom protiv Crvene Zvezde. Za nas je to bila utakmica života, biti ili ne biti. Pobedili smo 1-0 a ja sam postigao odlučujući gol. Bilo bi lepo da napravim bis protiv Atalante”, rekao je Milenković. On je dodao da je samo jedna stvar sigurna: utakmica se neće završiti 0:0 jer oba tima imaju odliku da lako postižu golove.

Milenković je još rekao da im je novi trener Vinćenco Montela vratio entuzijazam i pozitivnu atmosferu u svlačionicu i da tim vrlo brzo apsorbuje koncept igra koju želi da vidi Aeroplanino na terenu.

Bleki je bio veoma zakopčan po pitanju svoje budućnosti i pored toga što su na njega bacili oko svi najveći italijanski i evropski klubovi: “Imam ugovor sa Fjorentinom i moj primarni cilj je da budem sve bolji u mom poslu”. List podseća da je cena igračkog kartona srpskog fudbalera već stigla do cifre od 40.000.000 evra.

Gazeta tekst završava navodeći da je Nikola želeo da pokaže svoju narukvicu sa religioznim prikazima koju mu je poklonila njegova mama Nadežda: ”Ja sam pravoslavac i posvećen sam mojoj veri. Religija je moja životna saputnica”, rekao je Milenković.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara