Šansa da Markec oživi karijeru: Povratak u Belgiju, u manji klub...

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 12:51

Srbin dobio poziv

Polako se privodi kraju košmarna sezona Lazara Markovića u kojoj  je odigrao samo jedno poluvreme za Fulam u Premijer ligi. Nekada jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope, skoro da je nestao sa fudbalske mape...

Ali pojavila se iskra šanse da oživi karijeru u Belgiji. I to ne u Anderlehtu i Standardu koji su ga ranije zvali, već u Gentu koji je zainteresovan da ga dovede narednog leta.

Izabrane vesti

Markovićev ugovor sa Fulamom ističe na kraju sezone jer je zimus potpisao samo na šest meseci pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Liverpulom. U Londonu nije imao sreće. Fulam je ušao u seriju očajnih rezultata, ispao iz lige, a Marković je dobio šansu samo na jednoj utakmici i ostavio je slab utisak. Nije ni trenirao punim intenzitetom jer su povrede nastavile da ga prate, pa su u Fulamu odlučili da mu ne ponude novi ugovor.

Biće slobodan u izboru nove sredine i Gent se prvi javio sa predlogom da ga angažuje. Doduše, belgijski klub se obratio Markovićevim zastupnicima samo sa namerom da se raspita o uslovima pod kojima bi mogao da dobije srpskog ofanzivca. Gent nije klub sa velikim budžetom i ne bi nudio Markecu veliki ugovor, ali bi mu pružio dobru sredinu da oživi karijeru.

Belgijski mediji navode da ni Anderleht nije potpuno odustao od Markovića koji je pretprošle sezone ostavio prilično dobar utisak na pozajmici u Briselu. Hteli su ga i letos, ali je priča propala jer Srbin nije prihvatio ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni s obzirom da je u Liverpulu zarađivao milion više. Anderleht je opet raspoložen da uđe u priču, ali sa istom, možda čak i manjom finansijskom ponudom.

Marković ima samo 25 godina i ako ga zdravlje posluži, pred njim je još mnogo godina kvalitetnog fudbala. Međutim od odlaska iz Benfike u Liverpul 2014. godine, karijera mu je krenula niz brdo. Redsi su ga platili 25.000.000 evra i nisu dobili ono što su očekivali. Tokom petogodišnjeg ugovora na Enfildu, Marković je odigrao samo 34 meča za Liverpul i postigao dva gola. Više vremena je proveo na pozajmicama u Fenerbahčeu, Sportingu, Hal Sitiju i Anderlehtu. Najbolje je igrao u Turskoj i Halu, ali su ga tokom stalno pratile povrede zbog kojih nije mogao da pruži maksimum u kontinuitetu.

Belgija mu nudi šansu da se vrati na pravi fudbalski put... 

(FOTO: reuters)


tagovi

Lazar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara