FOTO: U Novom Sadu postavljen i drugi punjač za električna vozila

JKP "Čistoća" je ispred svoje upravne zgrade na Sentandrejskom putu postavila punjač za besplatno punjenje električnih vozila.
FOTO: U Novom Sadu postavljen i drugi punjač za električna vozila
Foto: 021.rs

Ovo je drugi takav punjač u Novom Sadu, nakon što je pre skoro godinu i po dana postavljen prvi na Bulevaru cara Lazara 7koji su zajedno postavili "Parking servis" i "Procredit" banka.

Za 021.rs u "Čistoći" kažu da je punjač sagrađen na parkingu ispred ulaza u preduzeće kako bi svi zainteresovani mogli da ga koriste tokom cele godine, u bilo koje doba dana i noći.

"Neophodno je da vozači hibridnih i vozila na električni pogon imaju odgovarajuće adaptere i priključne kablove, kojima će spojiti automobil na sistem za punjenje. Takođe, vozači moraju da se jave obezbeđenju u portirnici, koje će im omogućiti korišćenje punjača. Na parkingu našeg preduzeća noću se uključuje reflektor, tako da vozači mogu u svako doba da pune vozila", naveo je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.

Podsetimo da "Čistoća" u svom voznom parku od novembra prošle godine ima tri električna vozila za pražnjenje korpi za smeće i planira da poveća broj ovakvih vozila kako bi doprinela smanjenju zagađenja vazduha i nivoa buke u Novom Sadu. Za kupovinu tri vozila, kao i tri unutrašnje i dve spoljne stanice za punjenje vozila, ovo javno-komunalno preduzeće prošle godine je izdvojilo skoro šest miliona dinara sa PDV-om.

U ovom preduzeću za sada nisu naveli gde će i kada biti postavljen još jedan punjač koji je nabavljen.  

U Srbiji danas ima do 200 vozila na električni pogon, a punjača ima tek nekoliko i to uglavnom u Beogradu.

  • Arpad

    10.09.2021 01:58
    Punjačnica odavno ne radi
    Pre par dana sam ovde, nai netu saznao kako JKP Čistoća lepo sarađuje sa opštinom i narodom i ja juče naivno krenuh da natočim malo struje u moj nedavno nabavljen hibridni auto i gle čuda, ovaj punjač već odavno ne radi i ni auto nisam smeo ostaviti na tom parking mestu, kad već nema struje rekoh, da bar ostavim auto na za takve aute predviđen prostor, ali uz neprijatnu dreku, oteran sam momentalno od strane portira Čistoće. E sad tamo nema nikakav znak da je zabranjeno parkiranje već naprotiv, rezervisano je za električne aute! Da li je parking ispred Čistoće javni ili privatan? Meni izgleda da je izvan ograde JKP Čistoće ali oni ga prisvajaju kao svoj i portiri ganjaju sve odatle, sram da vas bude! Deklarativno se pravite velikodušni a kad neko dođe, terate ih odmah. Čista obmana i prevara, neka izbrišu ovaj sramni i lažni napis jer nema veze sa stvarnošću!
  • IZNOGUD

    25.04.2019 08:37
    Dobar potez svakako...
  • gargamel

    24.04.2019 18:09
    Elektricni motor ima daleko vecu iskoriscenost od motora sa unutrasnjim sagorevanjem. Dalje, brzi je, sve se brzo servisira, invertorski sistem je lako zamenjiv, baterije se MOGU reciklirati, tisi je u voznji i ne stvara jaku buku, jos ako nema cetkice moze da pali na vecem minusu od lade. Elektro je buducnost.
    Ali, zanima me zasto su tako brzo odustali od gorive celije i platine koja je morala da se koristi za njihovu proizvodnju?
    Vodonik se lako proizvodi i postoje offshore platforme za dobijanje H2 iz morske vode za gorivu celiju koja daje struju za motor. H2 se lako komprimuje dok litijum baterije imaju celije koje su manje pouzdane od cistog H2. Vozis a na auspuh izlazi voda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti