Sa Armejcima više nema šale

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 11:46

CSKA iz Moskve želi da povrati izgubljenu prednost domaćeg terena protiv Baskonije

Čekali su u Baskiji pobedu najvećeg košarkaškog tima sa tih prostora u Moskvi još od 2005. godine. Izgleda da im se to čekanje baš isplatilo, pošto je pobeda protiv CSKA došla u nikada boljem trenutku - drugom meču plej-of serije za odlazak na Fajnal for. Sada je na njima da uspeh potvrde na domaćem parketu, a motivacije ne bi trebalo da manjka, jer se završni turnir igra upravo u Vitoriji.

A nije delovalo da bismo mogli da vidimo iznenađenje u ovoj seriji nakon prvog odigranog meča. CSKA je samouvereno došao do veoma ubedljive pobede na tom susretu, te se očekivalo da će Baskonija pokleknuti pod pritiskom još jednom u drugom meču. Međutim, desilo se potpuno suprotno, odigrali su dosta rasterećenije, naročito na početku susreta, što im je možda dalo i dodatni vetar u leđa da dođu do senzacije.

Izabrane vesti

Baskonija i CSKA imaju dugu tradiciju igranja u plej-ofu, pa je ovo već treći put da se sastaju u završnici u ovoj deceniji. Tim iz Španije nikada nije dobio više od jedne utakmice u razigravanju, ali vredi napomenuti da su se u Vitoriju uvek vraćali sa deficitom od dve utakmice. Sada je situacija drugačija, jer im dve pobede na domaćem terenu već garantuju prolaz dalje.

Plesali su Baski u Moskvi u drugom susretu predvođeni sjajnim Vensanom Poarijeom, koji je uspeo da zabeleži dabl-dabl učinak u ruskoj prestonici. Francuz je postigao 14 poena, a na to je dodao i 15 uhvaćenih lopti, što je svakako učinak za svaku pohvalu. Darun Hilijard je takođe bio na visini zadatka, pa je dodao 16 poena, a samo poen manje je postigao Šejvon Šilds.

Kori Higins je bio najuspešniji kod Armejaca sa 15 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv veoma dobre ekipe Baskonije prethodnog četvrtka. Sasvim solidni su bili Vil Klajburn i Serhio Rodrigez sa po 14 postignutih poena.

Pre početka meča, svoje viđenje situacije dao je Velimir Perasović, trener Baskonije, koji se nada dobrom rezultatu protiv tima iz Rusije.
„Nakon što smo dobili jednu utakmicu na strani, pao je veliki teret sa leđa. Svesni smo težine protivnika, ali isto tako nam je jasno da je rezultat 1:1 nakon prve dve utakmice velika stvar u ovom trenutku. Iskusni su, izgubili su zaista mali broj utakmica, ali ne razmišljamo previše o tome. Igraćemo pred domaćim navijačima i želećemo da se pokažemo u najboljem svetlu“, rekao je strateg španske ekipe.

Njegov kolega iz ekipe CSKA, Dimitris Itudis, bio je znatno kraći u svom izlaganju i gotovo da ništa nije otkrio.
„Idemo u Vitoriju da odigramo bolji meč nego onaj koji smo igrali u četvrtak“, kratko će grčki stručnjak.

O očekivanjima na ovom susretu pričali su i igrači ova dva tima, Marselinjo Uertas i Nikita Kurbanov. Igrač Baskonije smatra da je ključ pobede večeras u dobroj odbrani.
„Tim se veoma dobro uklopio, osećamo se veoma dobro. Večeras nas očekuje teška utakmica na taktičkom planu i moraćemo biti dobro pripremljeni na sve. Pokušaćemo da ih ponovo svedemo na mali broj poena, što je bolje za nas, a da onda iz tranzicije pokušamo da dođemo do lakih koševa“, izjavio je Uertas pred ovaj susret.

Igrač Armejaca, Nikita Kurbanov, kaže da je cilj večeras sasvim jasan.
„Znamo šta da očekujemo večeras kada je reč o samoj atmosferi. Ispred nas su možda i najvažnije utakmice u sezoni i cilj je jasan - idemo na pobedu“, ambiciozno će košarkaš ruske ekipe.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak
Žalgiris - Fenerbahče 57:66 /u seriji 1:2/
/Volters 15 - Gudurić 17/

Panatinaikos - Real Madrid 82:89 /u seriji 0:3/
/Kalates 17 - Fernandez, Kampaco 16/

Sreda
20.30: (2,30) Baskonija (14,5) CSKA Moskva (1,70)   /u seriji 1:1/
21.00: (1,50) Barselona (14,5) Anadolu Efes (2,85)   /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeEvroligaKK CSKA MoskvaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara