UŽAS U PANČEVU: Devojčicu po licu izujedao labrador, lekari strahuju od infekcije

Tanjug

22. 04. 2019. u 14:33

Na Starom Tamišu, u Pančevu, pas je izujedao trogodišnjakinju nanevši joj teške povrede. Devojčica je prebačena sa intenzivne nege na odeljenje plastične hirurgije i za sada je stabilno

УЖАС У ПАНЧЕВУ: Девојчицу по лицу изуједао лабрадор, лекари страхују од инфекције

Ilustracija Foto: Depositphoto

PANČEVO - Na Starom Tamišu, u Pančevu, pas je izujedao trogodišnju devojčicu koja je sa teškim povredama lica prevezena u Institut za majku i dete u Beogradu gde su joj sanirane povrede, kazali su danas iz MUP-a Pančevo za Tanjug.

Kako navode, napad se dogodio juče oko 17 časova i 30 minuta.

"Devojčica je prebačena sa intenzivne nege na odeljenje plastične hirurgije, sada je stabilno i sledi joj period oporavka", objašnjava direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić.

Radnici pančevačke Zoohigijene nakon nemilog dogadaja izašli su odmah na teren i uhvatili nečipovanog labradora koji je napao devojčicu.

Pas je smešten u prihvatilište.

BRINE MOGUĆA INFEKCIJA

Devojčici, koju je juče napao pas u Pančevu su sanirane rane i dobro je urađena plastična rekonstrukcija, a ono što nas sada najviše brine jeste da ne dođe do infekcije, rekao je direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić, gde je i smeštena ova trogodišnjakanja.

On dodaje da se nadaju najboljem i napominje da je devojčica primljena sa težim povredama mekog tkiva.

"U jako lošem stanju je devojčica bila kada smo je primili, pas je naneo veliku štetu po licu devojčice, sam prizor je bio težak", kaže Simić.

Devojčica uzmenemirena i uplašena, noć je provela na intezivnoj nezi,objašnjava Simić, ali je danas od, kada je majka uz nju, bolje.

Direktor Instituta kaže da će uskoro u lečenje devojčice uključiti i psihijatra, jer, kako objašnjava, trauma je prevelika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Čudo

22.04.2019. 14:54

Svuda u Svetu su Labradori Fina Životinja voli Da se druži Sa ljudima Osim u Srbiji .Dali vlasnici Redovno vakvinišu Pse I dali ih hrane naVreme Psa treba i šetati svakog dana. I plus treba da je u dvorištu a ne na Ulicu.

Ema

22.04.2019. 15:35

@Čudo - Kao sto se razlikuju ljudi, razlikuju se i psi. I oni imaju svoju individualnost.

roky

22.04.2019. 16:21

Šta reći na kraju. Radnici su brzo izašli na teren i... To bi trebalo da rade SVAKI DAN... Sve što nije čipovano i Ničije u Azil

Banaćanin

22.04.2019. 17:53

@roky - "roky" Sve što nije čipovano i Ničije ne u Azil, već metak u čelo. Hajde dosta više te psečje mafije. To dete i druga koja su džukele ujele imaju za posledicu trajne traume i ozlede. Zamislite tu devojčicu kada bude u pubertetu kako će da izgleda u licu? Voliš psa, čuvaj ga u svom dvorištu ili stanu. Sve ostale odstre!!!! I tačka! Bez pardona!!!

Dačo

22.04.2019. 16:27

Пси који нападну људе или децу треба изоловати а власницима казне што нису ставили корпу за керове,просто једноставно

Mačkar

22.04.2019. 16:51

To je vec ne zna se koji slučaj da psi ujedu decu za lice. Znaju li stručnjaci zasto bas na taj deo tela kidisu? Naravno da ne treba nigde da budu povredjena, ali moze li se iz tih nesreća izvuci neka pouka i spreciti tako nešto?

Ivan

22.04.2019. 18:05

@Mačkar - Nema tu nekog posebnog razloga, ne razmišljaju psi o tome da je to lice već je dečije lice je u visini pseće njuške zato deci strada uglavnom lice a odraslima noge/šake/zadnjica (zavisi od visine psa).Koža na licu je inače tanka i osetljiva (arkada npr), kod dece naročito, i nije potreban stisak vilice da se nanesu povrede. Kad je moj brat imao tri godine probio je obraz ispod oka na očnjak tako što je okrenuo glavu naglo i udario licem u psa koji je pored njega sedeo i dahtao otvorenih usta

Mackar

24.04.2019. 16:14

@Mačkar - Hvala Vam na iscrpnom i korisnom odgovoru koji ce mozda da nekome pomogne da zaštiti dete od ovakvih povreda. Potrebni su nam stručnjaci kao šaptači psima da naucimo da ih kontrolisemo. Imati dozvolu za nošenje oružja a nemati bar korpu za psa ako ne i vestinu da se on kontrolise je veliki paradoks.

Marko

22.04.2019. 16:51

Za takve stvari vlasnika zivotinje treba tuziti i osuditi za pokusaj ubistva, onda bi on razmislio o brnjici.

Чикириз

22.04.2019. 17:11

Најплеменитија раса, пуна љубави према сваком човеку,није чувар и нема агресивности. Има више доброте од било којег човека!! И како сада то??!!

проматрало

22.04.2019. 18:02

Деца не схватају да куца не сме да се љуби, грли и хвата за очи, нос и уши, али родитељи то морају знати и морају пре свега пазити шта дете ради, и то због безбедности детета, а затим и обраћати пажњу на окружење у којем се дете креће, посебно ако је тако мало. Наравно, кад се деси несрећа, неће признати да су немарни и непажљиви и да је љиховом кривицом дошло до несреће, већ ће тражити било какав изговор.

Draga

22.04.2019. 18:38

Izguglajte malo, labrador retriveri su prvi po broju ujeda na svetu. Vlasnica sam labradorke i imam dvogodisnji devojciu, njih dve se lepo slazu i igraju ali uvek sam na oprezu.

5C

22.04.2019. 19:00

Zamislite samo sta je to malo djete dozivljavalo dok mu je pseto kidalo lice,taj strah,zbunjen pogled pun bola,straha,nemoci,vrisku,zapomaganje,suze i krv.Kazniti vlasnika za teske ozljede nanesene djetetu i dozivotno placanje terapija i ostalih metoda pomoci djetetu dok je god ziv,zatvoriti sve one koji donose zakone protiv ljudi i ne cine nista da se kazne nesavjesni vlasnici dzukela i za ne sklanjanje lutalica sa ulica.

georgejune

22.04.2019. 19:58

Šta ste se ostrvili na pse, a šta je s pedofilima koji siluju decu godinama, ubijaju ih na nazverskiji način? Odsluže par godina i jovo nanovo!