YIHR i Žene u crnom na komemoraciji ubijenim radnicima RTS 1Foto: Medija centar

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) i Žene u crnom saopštili su danas da će prisustvovati komemoraciji radnicima Radio televizije Srbije ubijenim u bombardovanju NATO ispred spomenika „Zašto?“ i iskazati saosećanje i solidarnost sa porodicama ubijenih.

Komemoraciji će takođe prisustvovati žene iz zajednica žrtava i preživelih iz Bosne i Hercegovine iz Srebrenice, područja Zvornika, iz Hrvatske, kao i aktivistkinje Mreže Žena u crnom iz Srbije.

U saopštenju se navodi da „odgovornost za njihovu smrti, prema sudski utvrđenoj činjeničnoj istini, snosi bivši direktor Radio televizije Srbije Dragoljub Milanović, koji uprkos tome što je imao jasnih saznanja da će zgrada televizije biti bombardovana, nije o tome obavestio svoje zaposlene“, kao i da je tadašnji režim žrtvovao nevine ljude.

„Kao i prethodnih godina i ovog 23. aprila odaćemo poštu ubijenim radnicima RTS, izrazićemo saosećanje i solidarnost sa porodicama ubijenih, uputićemo ponovo zahtev vlastima države Srbije da obeštete porodice žrtava i da priznaju svoju odgovornost za ovaj zločin“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari