Devojčicu izujedao pas, zadobila teške povrede lica

Trogodišnju devojčicu je izujedao pas u naselju Stari Tamiš kod Pančeva. Devojčica je sa teškim povredama lica prevezena u Institut za majku i dete u Beogradu, saznaje RTS.

Trogodišnjoj devojčici sanirane su povrede i nalazi se van životne opasnosti.

"Devojčici, koju je juče napao pas u Pančevu su sanirane rane i dobro je urađena plastična rekonstrukcija, a ono što nas sada najviše brine jeste da ne dođe do infekcije", rekao je direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić, gde je i smeštena ova trogodišnjakanja.

Dodaje da se nadaju najboljem i napominje da je devojčica primljena sa težim povredama mekog tkiva.

"U jako lošem stanju je devojčica bila kada smo je primili, pas je naneo veliku štetu po licu devojcice, sam prizor je bio težak", kaže Simić.

Devojčica uzmenemirena i uplašena, noć je provela na intezivnoj nezi,objašnjava Simić, ali je danas od, kada je majka uz nju, bolje.

Direktor Instituta navodi da će uskoro u lečenje devojčice uključiti i psihijatra, jer, kako objašnjava, trauma je prevelika.

Devojčicu je pas izujedao juče oko 17.30 na Starom Tamišu, u Pančevu.

Radnici pančevačke Zoohigijene izašli su odmah na lice mesta i uhvatili nečipovanog labradora koji je napao devojčicu, navodi Tanjug.

Pas je smešten u prihvatilište.

Početkom marta, pas rase "staford" napao je dve žene u Pančevu, nakon čega je jedna od zadobijenih povreda preminula.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво