A+ A A-

Расписан позив за подршку малим предузећима за набавку опреме

Оцените овај чланак
(2 гласова)

biynispoyivМинистарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и одабраним пословним банкама и лизинг компанијом, објавили су јавни позив за Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години.

 

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе милијарду динара.

 

Пословне банке и лизинг компаније које учествују у овом позиву су Банка Поштанска штедионица, Прокредит банка, Ерсте банка, Еуробанка, Кредит Агрикол банка Србија, Халкбанка, Рајфајзен Лизинг и Уникредит лизинг.

 

Циљ програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Средства опредељена Програмом намењена су за суфинансирање набавке нове производне опреме и опреме директно укључене у процес производње размењивих добара и извођење грађевинских радова и то:

 

1) производне опреме и/или машина;

2) транспортно-манипулативних средстава укључених у процес производње и унутрашњег транспорта

3) делова, специјализованих алата за машине или других капиталних добара

4) грађевинске механизације за потребе обављања грађевинских радова

Право да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава имају правна лица, регистрована у АПР као привредна друштва или задруге и предузетници регистровани у АПР.

 

У случају да су укупни нето трошкови набавке опреме виши од 20.000.000,00 динара, корисник може да финансира разлику већим сопственим учешћем или да за овај износ увећа кредитни захтев код банке, или захтев за финансијски лизинг код лизинг компаније.

 

Износ одобрене бесповратне помоћи у висини до 25% од нето вредности производне опреме не може бити мањи од 500.000,00 динара, нити већи од 5.000.000,00 динара.

 

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше а најкасније до 31.12.2019.

 

Привредни субјекти могу поднети само један захтев за доделу бесповратних средстава за набавку опреме код једне банке или лизинг компаније.

 

Извор: Кућа добрих вести/Министарство привреде


Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2019 11:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани