Top 5 slatkih mesta u Novom Sadu

Novi Sad volimo, između ostalog, i zbog svih slatkih mesta koja ovaj grad nudi. Oni koji nisu sigurni o čemu govorimo, neka obrate pažnju na sve te prolaznike koji u rukama nose krofne, gumene bombone ili druga šarena pakovanja sa raznim poslasticama. Slatkiši su postali sastavni deo dana gotovo svih Novosađana, a kako i ne bi, kada je ponuda inovativnija nego ikad!

Slatkoteka u Novom Sadu

Trend inovativnih slatkiša uvela je Slatkoteka – najpoznatija krofnatorija u Srbiji, koja je inspirisala mnoge proizvođače da po istom uzoru otvore sopstvene slatke kutke, a kako se proširio miris iz Slatkotekinog lokala i dokle je sve stigao, pročitajte u narednim redovima.

#1 Slatkoteka

Slatkoteka je za kratko vreme postala omiljena krofnatorija u Srbiji, zahvaljujući jedinstvenom pristupu slatkišima. Recept je jednostavan – malo magije iz bakine kuhinje, sa primesama šarenih mrvica i ukusnih filova. Rezultat su najbolje krofne u Novom Sadu, dosad neviđene na našim prostorima!

Svaka je posebna na svoj način, a zahvaljujući zanimljivim motivima i dominantnim sastojcima Slatkoteka im je pružila “ličnu kartu”, pa tako u ovom pastelno obojenom lokalu možete probati Jagodinku, Mocarta, Evrolinu, Krofnu sreće i mnoge druge poslastice od kojih svaka ima svoju posebnu priču. Ova krafonatorija je često na meti foto objektiva, budući da su ukusne krofne itekako fotogenične, pa se poručuju i za rođendane, svadbe i razne proslave kojima pružaju poseban pečat.

Slatkoteka krofne od čokolade

Više od 50 različitih ukusa objašnjava zbog čega je u Katoličkoj porti uvek gužva ispred broja 2, ali i zašto toliko Novosađana nosi u rukama prepoznatljive Slatkotekine kutije iz kojih nešto predivno miriše!

#2 Krofnatorija

Ukoliko niste u prilici da svratite u Slatkoteku jer se nalazite na drugom kraju grada, na raspolaganju vam je i Krofnatorija. U pitanju je još jedan novosadski kutak koji nudi ukusne krofne, sa raznim mirisima, ukusima i oblicima. U ovom lokalu možete napraviti pauzu kada se šetate Novom Detelinarom, i poslužiti se Krofnatorija zalogajima prepoznatljivim po velikim količinama čokolade. Krofnatorija je razvila ponudu oko 28 vrsta krofni koje karakterišu natpisi, fondani i razne boje.

#3 Candy Universe

Iako nije u pitanju nikakva krofnatorija, Candy Universe važi za jedno od omiljeni slatkih mesta u Novom Sadu. Njena popularnost leži u činjenici da ovo mesto zadovoljava apsolutno sve preferencije, pa bilo da ste od onih koji uživaju u gumenim bombonama, ili pak preferirate karamele u odnosu na čokoladu ili obrnuto, Candy Universe će imati šta da vam ponudi!

Candy Universe vam ostavlja mogućnost da se jednog jutra probudite i poželite pirinač u čokoladi, karamelizovanu leblebiju ili rum kuglice – sve ovo vas čeka na njihovim šarenim policama. Gumene bombone i karamele se posebno izdvajaju kao omiljena poslastica, pa ukoliko biste već sad probali nešto slatko – trk u novosadski Candy Universe!

Gumene bombone u tegli

#4 Slatki dan

Poslastičarnica simboličnog naziva Slatki dan je postala jedno od omiljenih novosadskih mesta za ljubitelje kvalitetnih torti i kolača. Belgijska čokolada, najlepši ukusi vanile sa Madagaskara i torte bez brašna su samo deo njihove slatke ponude, a jedina poteškoća nastaje kada se nađete pred izlogom poslastica i shvatite koliko je teško odlučiti se za samo jednu ili dve.

Home made proizvodnja poslastica je postala retka pojava u Novom Sadu, ali zahvaljujući Slatkom danu, u ovom gradu ćete uvek imati kutak za isprobavanje pažljivo spremanih slatkiša sa najkvalitetnijim sastojcima. Kada poželite da probate nešto novo i drugačije, uputite se u ulicu Narodnog fronta i zasladite svoj dan na jedinstven način.

#5 Slatka kuća Swisslion

Ono što izdvaja Swisslion je višedecenijsko prisustvo na “slatkoj” sceni Srbije, a na nekim od ovih proizvoda su generacije odrastale. Zahvaljujući ovom imenu, čoko-bananice, medenjaci i vafeli su stekli status kultnih slatkiša, pa čak ni danas nisu pali u senku novih brendova i poslastica. Kada poželite neki klasičan slatkiš za koji ste sigurni da će vam popraviti dan, svratite u neko od čak tri novosadska prodajna mesta Swisslion-a, i počastite se biskvitom, ratlukom, sladoledom ili čoko keksićima.

Novi Sad je prepun slatkih mogućnosti, počevši od inovativnih krofnatorija poput Slatkoteke, pa sve do godinama prisutnih brendova kao što je Swisslion. Poslastičarnice su uvek tu da vam ponude najbolje torte i kolače, pa verujemo da nedoumica u pogledu mesta koje treba posetiti u Novom Sadu više nema.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 22.04.2019. | Modifikovano: 22.04.2019.