Dostupni linkovi

"Islamska država" preuzela odgovornost za napad u Kabulu


Napadi u Kabulu, 20. april 2019.
Napadi u Kabulu, 20. april 2019.

Militantna organizacija "Islamska država" preuzela je odgovornost za napade na zgrade vlade u Avganistanu u kojima je u subotu, 20. aprila poginulo najmanje sedmoro ljudi.

Prema saopštenju objavljenom 21. aprila preko agencije ove militantne grupe, napad na sedište Ministarstva komunikacija u centru Kabula sprovela su četiri sledbenika “Islamske države”.

Avganistanski zvaničnici saopštili su da je napad na ministarstvo započeo eksplozijom na ulazu u zgradu u prometnoj komercijalnoj zoni grada, nakon čega je usledila pucnjava.

Policija je navela da se bombaš samoubica razneo ispred ministarstva, čime je oslobodio put drugim napadačima da uđu u dobro čuvanu zgradu vlade u centralnom Kabulu.

Nasart Rahimi, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da su četiri civila i tri vojnika ubijeni tokom napada koji je trajao nekoliko sati.

Osam civila je ranjeno, rekao je on.

Rahimi je rekao da je sigurnosna operacija završena "nakon što su sva četiri napadača ubijena od strane avganistanskih snaga bezbednosti".

Policija je takođe pucala i ubila četvoricu drugih militanata pre nego što su stigli do cilja u obližnjoj centralnoj pošti, rekao je Rahimi.

XS
SM
MD
LG