Svi se sklanjaju Zenitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 20:12

Lokomotiva i CSKA odigrali nerešeno u derbiju kola

Samo još Krasnodar, a i on je značajno unizio sopstvene šanse da svrgne lidera sa prvog mesta kada je na početku prolećnog dela sezone uzeo samo dva boda iz uvodna tri kola. Čak i takav, samo je još Krasnodar prepreka na Zenitovom putu ka tituli šampiona Rusije. Samo još Krasnodar, jer Lokomotiva i CSKA su u derbiju 24. kola Premijer lige odigrali nerešeno 1:1 što je rezultat koji najviše odgovara baš Zenitu.

Tim iz Sankt Peterburga je sa tih 1:1 sačuvao uverljivu prednost nad najbližim rivalima u šampionskoj trci. Lokomotiva je na minus pet, a CSKA je stepenik ispod, pa se čini da je za njih trka za titulu gotova. Štaviše, verovatno je da će i Lokomotiva i CSKA u večerašnjem derbiju kola navijati da Zenit slavi mna gostovanju u Krasnodaru jer je realniji cilj moskovskih velikana za ovu sezonu: plasman u Ligu šampiona. Prva dva idu direktno u grupnu fazu, treći u kvalifikacije koje bi svi najradije da izbegnu.

Izabrane vesti

Nisu Rusi baš velesila na evropskom nivou. Niko ih ne svrstava u najveće klubove Evrope. Delom baš zato što retko prikažu najbolje od sebe baš kad je najpotrebnije. Lokomotiva i CSKA večeras – vrlo skromno, uprkos varnicama na početku.

Već u 13. minutu je Fjodor Smolov poslao savršenu loptu na peterac i kompletnu odbranu Armejaca uhvatio na spavanju. Benedikt Hevedes je bio brži od Hordura Magnusona, koji je deo krivice pokušao da – donekle opravdano – prebaci i na saigrače jer su loptu Smolova ispratili samo pogledom.

Nije se ipak CSKA mirio sa porazom, pa je u 40. minutu ne preterano uzbudljivog meča stigao do izjednačenja. Nikola Vlašić, možda i otkrovenje sezone kad pričamo o CSKA, poslao je loptu u prazan prostor i ostavio Fjodora Čalova u situaciji jedan na jedan sa Solomonom Kverkelijom, spretan je bio 21-godišnji napadač i – možda uz malo sreće – obišao poslednjeg igrača Lokmotivine odbrane i potom loptu protnuo iza leđa reprezentativnog golmana Giljermea.

CSKA se i dalje nada Ligi šampiona, iako je u jednom delu sezone izgledao kao tim kojeg je borba na dva fronta potpuno iznurila. U nedelju bi toj trci za evropsku elitu mogao da se pridruži i Spartak, ako kod kuće savlada Jenisej. Kad se priča o tituli, tu je još samo Krasnodar na Zenitovom putu...

RUSIJA 1 - 24. KOLO:

Petak

Anži - Ahmat 0:1 (0:0)
/Ivanov 77

Subota

Ufa – Arsenal Tula 1:2 (1:2)
/Igbun 38 – Bakajev 3, Gorbatenko 24/

Orenburg -  Rostov 3:0 (1:0)
/Norman 41ag, Galadžan 60, Čirkin 91/

Dinamo -  Krila Sovjetov 1:0 (0:0)
/Pančenko 67/

Lokomotiva - CSKA 1:1 (1:1)
/Hevedes 13 – Čalov 40/

20.00:  (2,50) Krasnodar  (3,20)  Zenit (2,95) 

Nedelja

15.30:  (2,45) Ural  (2,85)  Rubin (3,40) 
18.00:  (1,35) Spartak  (4,70)  Jenisej (10,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara