Održana komemoracija Miri Marković: "Bila je levičar, borila se za pravdu"

U požarevačkom Domu kulture danas je održana komemoracija udovici Slobodana Miloševića, Miri Marković, koju je je organizovalo Udruženje "Sloboda".

Izvor: Tanjug

Subota, 20.04.2019.

14:51

Održana komemoracija Miri Marković:
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Dugogodišnji predsednik tog udruženja Uroš Suvaković rekao je da je Mira Marković bila najvažniji svedok Slobine epohe, njegov najodaniji saborac u najtežim bitkama.

"Bila je levičar, komunista, Jugosloven, profesor univerziteta, kosmopolita, borila se za pravdu, svoju zemlju i narod. Bila je anti fašista od rođena, sa cvetom u kosi koji je nosila u znak sećanja na jedinu sliku njene majke koju su ubili fašisti u logoru na Banjici", rekao je Šuvaković.

Komemoraciji su prisustvovali ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, bivši premijer Srbije Nikola Šainović, nekadašnji predsednik Crne Gore Momir Bulatović, bivši ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović i drugi.

Urna sa pepelom Mire Marković, koja je preminula u nedelju u Moskvi, kasnije danas biće položena u grob u porodičnoj klući u Požarevcu u kom počiva Slobodan Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: