Velika biciklistička vožnja povodom Dana planete zemlje

14:04:00 20.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Velika biciklistička vožnja Kritične mase krenuće u ponedeljak, 22. aprila od 18 sati, iz Limanskog parka. Vožnja se organizuje povodom Dana planete Zemlje.


Velika biciklistička vožnja povodom Dana planete zemlje

Na događaj pozvani biciklisti, skejteri, roleraši i svi oni koji svojim prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu. Vožnja će trajati sat vremena, a ruta će obuhvatiti delove grada gde ima zelenila, ali i one u kojima je manjak zelenih površina ili ga uopšte nema.

Marko Mazalica iz Novosadske biciklističke inicijative rekao za "021" da će pored mesta gde je planirana izgradnja garaža ili drugih objekata na uštrb, kako kaže, sada već malog broja zelenih površina.

"Želimo i da ukažemo na diskriminativan stav nadležnih prema zaposlenima koji koriste bicikl kao svakodnevno prevozno sredstvo pri odlasku na posao, zauzimanjem stava da zaposleni biciklisti za svoje zdravo i ekološko opredeljenje ne treba da dobijaju nadoknadu putnih troškova od poslodavaca", naveo je Mazalica.

Podsetimo, najposećenija novosadska Kritična masa u Novom Sadu održana je 2015. godine, kada je u vožnji učestvovalo oko 1.500 biciklista.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?