"Dualno obrazovanje je filozofija obrazovanja za budućnost Srbije" VIDEO

Novi Sad je prošlog vikenda u prostorijama Novosadskog sajma ugostio više od 1.000 učenika iz osam najuglednijih škola u Srbiji u dualnom obrazovanju.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.04.2019.

14:24

Foto: Prva, screenshot

Oni su zajedno sa svojim profesorima učestvovali na promociji dualnih obrazovnih profila pod nazivom "Dualno obrazovanje - Da znam šta radim".

Predstavnici Ministarstva prosvete kažu da je za njih to jedan od najvažnijih projekata, jer učenicima omogućava da steknu neophodno znanje i praksu koje će im omogućiti lakše zaposlenje posle školovanja.

Pomoćnicu ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje, Gabrijelu Grujić kaže da je veliki broj učenika na Novosadskom sajmu, zapravo pobeda dualnog obrazovanja u Srbiji.

"To je zapravo filozofija obrazovanja za budućnost Srbije, zato što 21. vek nosi taj savremeni tehnološki razvoj, koji se zapravo nalazi u kompanijama. Našim učenicima pored jako važnog teorijskog znanja, koje stiču u školama je jako važno da određeno vreme provede i u kompanijama u kojima mogu da sagledaju kako izgleda taj savremeni tehnološki razvoj", kaže ona.

A šta o dualnom obrazovanju kažu učenici Vazduhoplovne akademije, koja sarađuje sa Aerodromom, Er Srbijom pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: