');
Blic Biznis Vesti

Fabrika provodnika u Rekovcu PRODATA iz trećeg pokušaja, cena 350.000 EVRA

"Industrija kablova Jagodina" prodala je Fabriku provodnika u Rekovcu, na trećem oglašavanju ovog meseca i za upola cene od procenjene. Kupac je preduzeće "Vulović - transport" iz Kragujevca za 350.000 evra, izjavio je Tanjugu predsednik Komisije za prodaju Goran Milosavljević.

Fabrika "Kablovi" u Jagodini Foto: Promo
Fabrika "Kablovi" u Jagodini

"To je bila jedina ponuda, a preduzeće iz Kragujevca je ponudilo 10.000 evra više od oglašene koja je iznosila 339.500 evra", rekao je Milosavljević.

Foto: Public domain / Promo

Na prvom oglašavanju 2. aprila, cena je bila 679.000 evra, na drugom, sedam dana kasnije, 509.250 i sada 339.000, objasnio je Milosavljević. Na prethodna dva oglašavanja nije bilo kupaca.

Na prodaju su bile nepokretnosti, građevinski objekti bez proizvodne opreme, bruto površine 15.749 kvadratnih metara, neto površine 14.174 kvadratna metra utvrđene od ovlašćenog procenitelja.

Prodate su i proizvodne hale sa aneksima, magacin, kotlarnica, kamionska vaga, trafostanica, kompresorska stanica, reciklacija vode, portirnica sa ambulantom, barake, crpna stanica i rezervoar, fekalna stanica sa bunarom, pristupni put i parking.

Fabrika se nalazi na zemljištu u državnoj svojini, na kome je "Industrija kablova" nosilac prava korišćenja, ističu u ovom nekadašnjem privrednom gigantu Srbije i Jugoslavije.

U "Industriji kablova Jagodina" navode da je prodaja oglašena i izvršena na osnovu odluke Izvršnog odbora AD Holding Kablovi, Odluke o saglasnosti Nadzornog odbora, u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministarstva privrede.