Treća sreća - prodat nekadašnji gigant SFRJ

Industrija kablova Jagodina prodala je Fabriku provodnika u Rekovcu, na trećem oglašavanju ovog meseca i za upola cene od procenjene.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 20.04.2019.

13:30

Treća sreća - prodat nekadašnji gigant SFRJ
Foto: Thinkstock

Kupac je preduzeće "Vulović - transport" iz Kragujevca za 350.000 evra, izjavio je Tanjugu predsednik Komisije za prodaju Goran Milosavljević.

"To je bila jedina ponuda, a preduzeće iz Kragujevca je ponudilo 10.000 evra više od oglašene koja je iznosila 339.500 evra, otvaranje ponuda je obavljeno u 12 sati u Jagodini", rekao je Milosavljević.

Na prvom oglašavanju 2.aprila, cena je bila 679.000 evra, na drugom, sedam dana kasnije, 509.250 i sada 339.000, objasnio je Milosavljević. Na prethodna dva oglašavanja nije bilo kupaca.

Na prodaju su bile nepokretnosti, građevinski objekti bez proizvodne opreme, bruto površine 15.749 kvadratnih metara, neto površine 14.174 kvadratna metra utvrđene od ovlašćenog procenitelja.

Na prodaju su bile i proizvodne hale sa aneksima, magacin, kotlarnica, kamionska vaga, trafostanica, kompresorska stanica, reciklacija vode, portirnica sa ambulantom, barake, crpna stanica i rezervaor, fekalna stanica sa bunarom, pristupni put i parking.

Fabrika se nalazi na zemljištu u državnoj svojini, na kome je Industrija kablova nosilac prava korištenja, ističu u ovom nekadašnjem privrednom gigantu Srbije i Jugoslavije.

U Industrij kablova Jagodina navode da je prodaja oglašena i izvršena na osnovu odluke Izvršnog odbora AD Holding, Odluke o saglasnosti Nadzornog odbora, u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministarstva privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: