Otvara se konkurs za direktora Narodnog pozorišta

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučeno je na sednici Upravnog odbora nacionalnog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 20.04.2019.

13:07

Otvara se konkurs za direktora Narodnog pozorišta
Foto: YouTube Screenshot

Predsednica tog odbora Jasna Dimitrijević rekla je Tanjugu da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru NP su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a odmah nakon imenovanja Tanjugu je kazala da je pred njom veliki posao i odgovornost. "Ljubav je najvažnija reč u umetnosti, ljubav je ključna reč i za moj angažman u Narodnom pozorištu, jer ću pokušati da vratim ljubav među te brojne vrhunske umetnike i sve zaposlene u našem najznačajnijem teatru", kazala je tada Ivana Vujić.

Ona je istakla da će se potruditi da Narodno pozorište ima vrhunski umetnički i stvaralački renome, kakav se očekuje od najvažnije nacionalne teatarske kuće. "Važno je da uspostavimo inspirativnu, stvaralačku atmosferu u pozorištu", zaključila je Vujićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: