Nova vest
Košarka

Petak, 19.04.2019.

23:00

Očajno šutersko veče Kalatisa – Real na korak do Fajnal fora

Košarkaši Real Madrida pobedili su Panatinaikos sa 78:63, u drugom meču četvrtfinala Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Očajno šutersko veče Kalatisa – Real na korak do Fajnal fora
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Izabranici Pabla Lasa odigrali su sjajnu utakmicu i sada se nalaze veoma blizu plasmana na Fajnal for, pošto im je potrebna još jedna pobeda.

Panatinaikos nije uspeo da ponovi utakmicu od pre dva dana, kada su bili na korak da naprave brejk u Madridu. Ovoga puta Madriđani su od starta nametnuli ritam i nijednom se nije dovodio u pitanje pobednik.

Fenomenalnu partiju odigrao je Fakundo Kampaco, koji je punio sve kolone. Na terenu je proveo 23 minuta, uz učinak od 13 poena, devet asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti.

Šampioni Evrope šutirali su za tri poena sjajnih 48 odsto (13/27). Pored Kampaca, dobro je odigrao Džefri Tejlor, koji je imao 11 poena, Entoni Rendolf je ubacio 10, dok su po devet imali Prepelič i Ajon.

U ekipi Rika Pitina podbacio je Nik Kalatis, koji je odigrao šuterski očajnu utakmicu. Grčki plejmejker imao je 0/11 iz igre, a meč je završio sa jednim poenom, četiri skoka, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i tri izgubljene.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Dešon Tomas sa 13 poena, dok je Šon Kilpetrik postigao deset.

Treći meč igra se u utorak u OAKA areni, dok se potencijalni četvrti igra u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve