Krivokapić: Priča o Evropi je nerealna, afirmišemo mlađe igrače

Fudbaleri Vojvodine odlaze u Kruševac gde će se u subotu suprotstaviti Napretku, u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije.
Taman kada su tri uzastopne pobede dovele Vojvodinu u plej-of, kada je on bio upitan, i kada su nade navijača "stare dame" ponovo oživele, crveno-bele na zemlju je spustio gradski rival Proleter. Tim porazom je praktično potvrđeno da Vojvodina nema gotovo nikakve šanse da se na leto takmiči sa evropskim timovima za plasman u Ligu Evrope. 
 
Iz tog razloga preostalih šest utakmica je šansa za igrače iz mlađeg pogona Vošine škole da steknu iskustvo, koje će im omogućiti da postanu nosioci igre u narednom periodu.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić veruje da će njegov tim prikazati dobru igru i zalaganje na meču u Kruševcu. 
 
"Za ovaj meč smo se pripremali kao i za svaki drugi, ali sa većom željom nego što je to bio slučaj uoči utakmice protiv Proletera, jer svi zajedno želimo da se iskupimo za taj poraz i nadoknadimo propušteno iz tog susreta. Tada smo praktično imali tri boda u džepu, ali smo promašili naše šanse. U našem timu uvek ima nekih problema, pa tako i pred ovaj meč imamo suspendovane Saničanina i Devetka, a pod znakom pitanja su Zlomislić i Mitošević, dvojica igrača koji su standardni u poslednje vreme i veoma bitni za našu igru, te ćemo tek nakon današnjeg treninga znati da li će oni moći da nastupe. S druge strane, Eze, Seku i Đuričin su ušli u trenažni proces i videćemo ko od njih će biti u autobusu za Kruševac", poručuje Krivokapić.
 
Kao i svake sezone, Vojvodina želi mesto na tabeli koje je vodi u Evropu. Ove sezone ponavlja se neuspeh prethodne kada je u pitanju ovaj cilj, a i sam Krivokapić kaže da je priča o Evropi nerealna. S druge strane, želja je da se afirmiše i dosta mladih igrača. 
 
"Sada želimo da se nadigravamo sa protivnikom i afirmišemo mlade igrače, pa će zato sutra u protokolu biti dva nova lica, Bjeković i Jakovljević, jer smo na tim pozicijama deficitarni pred ovaj susret. I u narednim mečevima, mladima ćemo pružati šansu, a nadam se da će Topić, Savić, Mitrović i Tegeltija uskoro potpisati profesionalne ugovore. Svima njima želim da ukažem priliku, ali od njih zavisi da li žele da igraju za Vojvodinu", zaključuje šef struke crveno-belih.
 
Meč između Napretka i Vojvodine igra se sutra na stadionu "Mladost" u subotu, sa početkom u 17 časova.
  • Lovac

    20.04.2019 11:26
    Kasno
    Dobro ste se setili, to ste trebali letos da uradite.Momci da prodju cele pripreme pa onda i da razumemo 8.mesto!
  • Ko se javlja

    20.04.2019 09:04
    I mi se pitamo Miloše?!
    SRAM vas bilo bagro, "firma" i uprava napolje!
  • Milos

    19.04.2019 22:45
    Ko se javlja
    SRAM vas bilo bagro, uprava napolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.