Pitino skida godinu dana dugu kletvu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.19. | 12:05

Panatinaikos želi izjednačenje u seriji protiv Reala

Prazni minuti i to u najgorem mogućem trenutku. Nakon trojke Nika Kalatesa na neka četiri minuta pred kraj meča, Panatinaikos kao da je zaboravio kako da igra košarku. U napadu je sve delovalo prilično haotično, dok ništa bolje nije moglo da se kaže ni za odbranu. Zeleni do kraja nisu zabeležili nijedan poen, primili su čak devet, pa je Real na kraju dobio taj susret rezultatom 75:72, mada je završnica bila vrela tema prethodna dva dana u medijima širom Grčke i Španije. Tim iz Atine je uložio zvaničnu žalbu na suđenje, a najavili su čelnici grčke ekipe da se na tome neće sve završiti.

Ništa novo ove sezone, rekli bismo. Već smo navikli na to da Olimpijakos i Panatinaikos posežu za ovakvim oružjem kada nešto ne ide na njihov konto. Pirejci su doduše otišli i korak dalje od ljutog rivala, pa već odavno razmatraju i prelazak u regionalnu ABA ligu i napuštanje grčkog košarkaškog šampionata. Sa druge strane, trener Panatinaikosa, Rik Pitino prvo nije želeo da priča o suđenju na prvom susretu, ali je na kraju ipak iskoristio priliku da „pecne“ Pirejce.
„Ne želim javno da pričam o sudijama. Govorim igračima da tokom utakmice ne pričaju sa njima i da se brzo vraćaju u tranziciju, jer arbitri svakako neće promeniti prvobitno donetu odluku. Trudim se da uopšte ne obraćam pažnju na njih. Oni imaju svoj posao, ja imam svoj... Uopšte ne želim da se bavim suđenjem bilo kada, ostaviću to Olimpijakosu“, jasan je bio Amerikanac.

Izabrane vesti

Kada govorimo o učinku igrača na tom susretu, daleko najbolji je bio Nik Kalates koji je ubacio 17 poena, a uz to je zabeležio četiri asistencije, dok je Džefri Tejlor bio predvodnik Kraljevića sa 13 poena.

Bio je to šesti vezani poraz Panatinaikosa protiv Reala u samo godinu dana. Da napomenemo, Zeleni su prethodne sezone u četvrtfinalnoj seriji takođe igrali protiv Kraljevskog kluba, a nakon startne pobede, zabeležili su tri poraza. Madriđani su bili uspešniji oba puta ove sezone u ligaškom delu takmičenja, a poslednji poraz je upravo ovaj koji su pretrpeli u sredu.

Trener Panatinaikosa, Rik Pitino, kaže da motivacija ne nedostaje u njegovom timu pred odlučujuće okršaje i da se nada da će njegov tim pokazati karakter nakon gustog poraza.
„U plej-ofu smo, tako da brzo moramo da se koncentrišemo na naredi meč. U sredu je svakako moglo da se dođe do pobede, vodili smo šest razlike na četiri minuta pred kraj. Naravno da ste razočarani kada izgubite takvu utakmicu, ali morate da produžite dalje. Druga utakmica je uvek teža od prve za oba tima. Oni shvataju da bi u slučaju poraza morali da dođu bar do jedne pobede u Atini, a mi znamo da bi nas očekivala nemoguća misija da nadoknadimo zaostatak od 2:0 u seriji“, rekao je strateg Zelenih.

Sa druge strane, Pablo Laso, trener Real Madrida, ističe da je neophodno zaustaviti Kalatesa kako bi utakmica po Madriđane imala mirniji tok.
„Mislim da je pred nama potpuno drugačija utakmica. Nisam zadovoljan kako smo odigrali u prvom meču i mislim da moramo da obratimo pažnju na mnoge stvari. Dosta je prostora za napredak u drugom susretu, moramo zaustaviti Kalatesa kako znamo i umemo. Čuvaće ga dosta igrača, a videćemo da li će u tome biti uspešni. Ne možete zaustaviti takvog jednog košarkaša samo jednim igračem na suprotnoj strani, već morate odigrati timski i složno“, zaključio je Laso.

EVROLIGA – DRUGI MEČEVI PLEJ-OF SERIJE

Četvrtak

CSKA Moskva – Baskonija 68:78 /u seriji 1:1/
/Higins 15, Klajburn 14, Rodrigez 14 – Hilijard 16, Šilds 15, Poarije 14, 15sk/

Fenerbahče – Žalgiris 80:82 /u seriji 1:1/
/Datome 17, Slukas 15 – Ulanovas 20, Volters 14/

Petak

19.15: (1,50) Anadolu Efes (14,50) Barselona (2,85) /u seriji 1:0/
21.15: (1,35) Real Madrid (16,00) Panatinaikos (3,50) /u seriji 1:0/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan Todorović
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara