Obradović: Apsolutno zaslužena pobeda Žalgirisa, odgovornost je moja

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.04.19. | 23:37

Srpski trener nezadovoljan odbranom

Posle dominantne pobede u prvom meču, Fenerbahče je večeras pokazao drugo lice u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i poražen je na svom terenu od Žalgirisa. Litvanci su napravili brejk i imaju šansu da sa dve pobede kući prirede veliko iznenađenje.

Fenerbahčeov strateg Željko Obradović nije tražio izgovore za večerašnji poraz i preuzeo je odgovornost na sebe.
„Pre svega, želim da čestitam Žalgirisu na pobedi. Igrali su jako dobru košarku. Nešto slično sam najavljivao posle prve utakmice jer sam očekivao njihovu reakciju. Apsolutno su zaslužili pobedu, a mi nismo odigrali partiju na evroligaškom nivou“, rekao je Obradović posle meča.  

Izabrane vesti

Potom se upustio u taktičku analizu poraza.
„Naša odbrana se mnogo razlikovala u odnosu na prošli meč. A kada je tako, onda je to uvek odgovornost trenera. Kada dozvolite protivniku da stvori prostor za igru, onda se dešavaju ovakve stavri. Kada smo bili dobri u napadu, u odbrani smo donosili pogrešne odluke. Žurili smo i donosili neke odluke prebrzo“.

Očekuje rekaciju svg tima u Litvaniji.
„Sada je 1-1, serija se nastavlja u Kaunasu i moramo što blje da se pripremimo. Moramo da bolje shvatimo šta nam je potrebno da bismo pobedili tamo. Žalgiris je jako dobra ekipa i očekujem njihov ratnički pristup tamo“.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara