Odbačena prijava za napad na novinara portala Jugmedia 1Ilustracija Foto: Pixabay/succo

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Leskovčanina koji je pre skoro pet meseci pred policijom fizički napao novinara portala Jugmedia Dragana Marinkovića, gušio ga i vukao, pocepavši mu deo okovratnika i dugmad na mantilu i pretio da će ga ubiti.

U obrazloženju zamenice tužioca Slađane Ranđelović navodi se da nema elemenata za službeno gonjenje napadača, odnosno, da su pretnje ostvarene, ali da nije bilo fizičkog napada.

Do ovakve odluke došlo je na osnovu svedočenja policijaca Policijske uprave Leskovac koji je u izjavi naveo da napadač nije davio novinara već da ga je grlio, te da ih je upravo on razdvojio.

Isti policajac je tvrdio i da nije čuo da je napadač pretio da će ubiti Marinkovića.

„U šoku sam jer je isti policajac jedva skinuo ruke napadača koje su stiskale moj vrat. Iako je drugi svedok, koga je sa lica mesta pozvala policija za izjavu, i pred zamenicom tužioca ponovio da sam fizički napadnut i da je meni i celoj redakciji prećeno smrću, tužilaštvo je odlučilo da se napadač ne goni po službenoj dužnosti“, rekao je Marinković u izjavi za agenciju Beta.

Marinković je podneo još jednu krivičnu prijavu protiv istog napadača i nepoznate osobe zbog pretnji na Fejsbuku i na portalu Jugmedia i sve dokumentovao dokazima, ali ista zamenica je i tu prijavu odbacaila.

„Ostaje mi da se žalim Višem tužalištvu i dalje koristim sva pravna sredstva države Srbije, a pisaću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je on nedavno izjavio da u ovoj zemlji niko nema pravo da dira novinare“, istakao je Marinković.

On je dodao da je mesecima pod stresom, jer pretnje na društvenim mrežama i na portalu Jugmedia, gde je on i zamenik glavnog urednika, ne prestaju.

Novinara Dragana Marinkovića napao je 24. novembra prošle godine Aleksandar Mitić, čija je žena pola sata pre toga bacila njihovu bebu sa četvrtog sprata zgrade u centru Leskovca.

Iako je oko zgrade bilo više novinasrkih ekipa, Mitić je iznenada istrčao iz ulaza zgrade i okomio se na Marinkovića, a u izjavi tužiocu rekao je da je samo njega prepoznao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari